A hét rendezvényei, workshopjai, konferenciái, amelyek számot tarthatnak a magyar vállalkozók figyelmére.

2015. október 28–30. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás (Hungexpo, Budapest, Albertirsai út 10.)

Október végén újra megnyitja kapuit az AUTOMOTIVE HUNGARY. A Hungexpo A pavilonjában közel 300 járműipari beszállító, alkatrészgyártó, a saját területén meghatározó cég mutatkozik be. A kísérőesemények a hagyományokhoz híven az üzlet, tudomány és karrier témakörökre épülnek.

2015. október 26. Adófórum – adóváltozások II. (Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay terme, Pécs, Majorossy I. u. 36.)

A NAV szakemberei október 26-án tájékoztatót tartanak a Számviteli törvény változások, TAO, KATA, KIVA, támogatásokhoz kapcsolódó hitelezés, helyi adók és munkajog – munkaügyi ellenőrzések témakörökben.

2015. október 27. Turizmus Akadémia – Őszi-Téli Trendek (Lurdy Ház 5-ös számú konferencia terme, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Az őszi-téli kiutazási és a legfrissebb internetes értékesítési trendek, jogszabályi változások mind terítékre kerülnek a Turizmus Akadémia őszi konferenciáján.

2015. október 27. ÉMSZ Regionális Szakmai Nap, Veszprém – 3 pontos rendezvény (Medgyaszay István Szakközépiskola, Veszprém)

Minden szakmabelit, tetőfedőket, ácsokat, bádogosokat és szigetelő mesterembereknek vár az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetség rendezvényére, amely fő témája az időjárási viszonyok változásából eredő kritikus helyzetekre való felkészülés a szerkezetekkel, épületszerkezeti megoldásokkal.

2015. október 27. Könyvelői Klub (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István út 10/A.)

A KKV-k működését érintő 2016. évre vonatkozó adóváltozások tisztázására tart előadást, majd azt követően konzultációt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2015. október 27. Professzionális hírlevél küldés – Kezdő tanfolyam (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lednitzky Péter terme (I. emelet) 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Hírlevél küldő rendszerek, adatkezelési szabályzatok, regisztrációs felület elkészítése és egyéb, a hírlevél küldés szempontjából lényeges ismeretek elsajátítására indít tanfolyamot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Minden érdeklődőnek, aki küldött már ki hírlevelet, vagy rendelkezik kisebb-nagyobb címlistával, remek alkalom, hogy szakértőktől tanulhassák meg, hogyan lehet a leghatékonyabban hírlevelet készíteni, kiküldeni.

2015. október 27. Tegyen dolgozói egészségéért! (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Vállalkozókat, cégvezetőket és HR vezetőket hívja a cafeteria rendszerben adható, adómentes, új egészségbiztosítási lehetőséggel kapcsolatos tájékoztatóra a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2015. október 27. Kurszk régió bemutatkozása (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában, Budapest, Krisztina krt. 99., Széchenyi terem)

Magyar-orosz fórumra és üzletember-találkozóra kerül sor a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarába. A találkozó az orosz piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt lehetőséget üzleti kapcsolatok létrehozására és tájékozódásra.

2015. október 27. Kutatók és vállalkozások találkozója (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Sesztina Jenő terem, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A „Tudás-Park kialakítása Debrecenben a Gyógyszeripar, az Élelmiszeripar és az Informatika és az Elektronika kiemelt területén” című projekt keretében, a Debreceni Egyetem Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központjával együttműködésben, „Kutatók és vállalkozások találkozója” címmel szervez fórumot.

2015. október 28. Vigye sikerre kommunikációját! (Gazdaság Háza – FMKIK székház  Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Hogyan lehet sikeresebb vállalkozása kommunikációja? Megtudhatja a  Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Ízelítő a programból: hogyan használjuk a tartalommarketinget, alapok és példák; mobilmarketing; a blogolás művészete.

2015. október 28. NFH workshop vállalkozások képviselői részére ( Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság workshopot tart „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése. Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?” elnevezésű kiemelt projekt keretén belül. Előadások, kerekasztal beszélgetések az egészségtudatosság témakörében.

2015. október 28. Teljesítésigazolási Szakértői Szerv – esettanulmányok az építőipari vitarendezésből Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

Esettanulmányok az építőipari vitarendezésből és az építésfelügyeleti ellenőrzések témákban megtartott előadásokat követően a résztvevők számára lehetőség nyílik kérdéseiket kerekasztal beszélgetés keretében feltenni a szakértőknek.

2015. október 28. A vállalkozói világ női szemmel – Vendégünk Sütő Enikő! (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Baross III. terem)

Personal branding, személyes értékteremtés és a női vállalkozók szerepe a társadalomban. Dr. Sütő Enikő beszél az énmárka építéséről, fejlesztésről, a personal branding eszközeiről és a saját értékteremtés módszereiről.

2015. október 28. Humán Klub (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12. 1. emelet, Lednitzky terem)

A Humán Klub soron következő előadása a Munkavédelmi EU jogszabályváltozásról szól, témája: Hogyan előzzük meg a kártérítési pereket?

2015. október 28. Októberben is várja érdeklődőit a Kamarai Szalon! (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/a)

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeretettel várja a Kamara Alkotói Közösségét, akik termékeikkel, szolgáltatásaikkal, kezdeményező ötleteikkel, emberségükkel értéket teremtenek és értéket őriznek. Papp Norbert festőművész a helyszínen alkot, melyet az érdeklődők kivetítőn kísérhetnek végig.

2015. október 29. Élelmiszer Akadémia 2015

Új termékek útja az ötlettől a fogyasztó kosaráig. Találjunk ki valami olyat, ami még nincs a piacon! Milyen újdonságot vennének szívesen a hazai fogyasztók? Ha fejlesztünk, akkor milyen innovációra kellene koncentrálni: abszolút újdonságra, új termékcsoportra, vagy a meglévő termékcsoport kibővítésére, a meglévő termék javítására, újrapozícionálására? Ugye az ön cégénél is gyakran felvetődnek ezek a kérdések? Az új termék a forgalom növelésének motorja, tartják a piackutatók, nincs növekedés innováció nélkül.

2015. október 29.  A  munkajogi kártérítés gyakorlati kérdései a munkaügyi klubban! (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/A, Klauzál terem)

A hatályos Munka Törvénykönyve alapján komplex munkajogi előadás tart a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a munkajogi kártérítésekre fókuszálva, előtérbe helyezve a gyakorlati ismereteket.

2015. október 29. Humán Szakmai Klub kibővített ülés (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – Konferencia terem, I. em., Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Humán Szakemberek Klubjának következő ülésén a Continental Automotive Hungary Kft. és a JOST Hungária Bt. humán erőforrás kezelés területén kialakított gyakorlatait ismerhetik meg a részvevők. A jó példák segítséget nyújthatnak minden vállalkozásoknak a hatékony munkaerő gazdálkodásban.

2015. október 29. Tájékoztató előadás az EU és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodásról (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u. 10/A.)

Őexcellenciája Lisa Helfand Kanada Magyarországra akkreditált nagykövetének és Füzesy Tamás Úr, a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara ügyvezetőjének előadásában az EU és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodásról szóló tájékoztató előadásra várja az érdeklődőket a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2015. október 30. Ü&P Akadémia – Munka = Örömforrás, Hozd ki a legtöbbet magadból! ( Mozsár Kávézó, Budapest, Mozsár u. 2.)

Októberben újra Üzlet & Pszichológia Akadémia! A sikeres és örömteli munkavégzés, karrierépítés titka, hogy tisztában legyünk az erősségeinkkel és tudjunk ezzel mit kezdeni. Ez a tudás nem csak nekünk, de a cégünknek is jól jön!