A hét rendezvényei, workshopjai, konferenciái, amelyek számot tarthatnak a magyar vállalkozók figyelmére.

2015.  október 19–21.  Partnerrendezvény – CogInfoCom konferencia és ipari kiállítás a Széchenyi István Egyetemen (Széchenyi István Egyetem Győr, Egyetem tér 1.).

Hatodik alkalommal rendezik meg a IEEE International Conference on Cognitive Infocommunications és ipari kiállítás. Az előadók között neves szakemberek szerepelnek, felszólal Bognár Botond (Singularity University Central & Eastern Europe), Pongrácz Ferenc (IBM Hungary) és  Patrick Waldbuesser (Audi Hungaria Motor Ltd) is. Az előadásokon túl interaktív panelbeszélgetések keretében vitathatják meg a résztvevők az ICT terület legújabb kutatási eredményeit.

2015. október 21. Céggondok, céges variációk (Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)

A konferencia témái között szerepel a feltőkésítés, telephely létesítés, cégeladás, -utódlás, követeléskezelés és minden, ami egy cég életében csak előfordulhat

2015. október 19. Szakképzési Roadshow Hódmezővásárhely (Best Western Hotel Gingko Sas; Hódmezővásárhely Zrinyi u. 2.).

A szakképzést érintő lényeges témakörökben fojtatott rendszeresen megrendezésre kerülő fórumon ez alkalommal „Milyen szakképzést ismer el hatékonynak a munkaerőpiac? Példaértékű együttműködések a szakmai felkészítésben” és „Együttműködés a szakképző iskolák és a gazdálkodók/szervezetek között a szakképzésben a kibocsátás hatékonyságának javítására. Hatékony kommunikáció a szakképzés résztvevői között a szakmai felkészítés folyamatában” napirendi pontokban tartott előadásokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény zárásaként moderált kerekasztal beszélgetésen oszthatják meg véleményüket egymással a résztvevők.

2015. október 20. Lépéselőnyben az online marketingben (Győri Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Baross terem, Győr Szent István u. 10/a.).

A cége számára legmegfelelőbb online marketing eszközök és csatornák megismerésében, kiválasztásban segít a „Lépéselőnyben az online marketingben” címmel megrendezett konferencia. A rendezvény ideje alatt a résztvevők Facebook és SEO gyorselemzést is kérhetnek az OpenOnline csapatától.

2015. október 20. Vándorszeminárium a kínai védjegyrendszerről (Tulajdon Nemzeti Hivatalának (1054 Budapest, Garibaldi utca 2.) földszinti konferenciaterem).

A védjegyek oltalma és a jogérvényesítés mentén kerül összehasonlításra a kínai és magyar gyakorlat. A szeminárium keretében ismertetésre kerül a kínai közigazgatási, polgári és büntetőjogi törvények védjegyrendszert érintő passzusai.

2015. október 20. Facebookon a cégem – kezdő képzés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lednitzky Péter terme (I. emelet) Szeged, Párizsi krt. 8-12.).

Azon vállalkozók figyelmébe ajánljuk a képzést, akik személyes profiljuk révén otthonosan mozognak a Facebook világában, de céges oldalt még nem, vagy nem régóta kezelnek. Tippek, trükkök, praktikák, egy igazán megnyerő, vevőcsalogató Facebook-profil létrehozásához.

2015. október 20. MKIK Magyar-Német Tagozatának konzultációja (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (Bank Center) 1054 Budapest, Szabadság tér 7., X. em. 1001. sz. tárgyalóterem).

A német piacon megjelenni kívánó vállalkozások számára szakértők ismertetik a legfontosabb tudnivalókat. A céginformáció, követeléskezelés, piackutatás, általános szerződési feltételek a német-magyar üzleti kapcsolatokban; a szerződésmódosítás módja; jog- és bíróságválasztás, németországi munkavállalással, adózással, könyveléssel kapcsolatos kérdések mind szóba kerülnek a rendezvényen.

2015. október 21. Motiváló vezető – fél napos tréning közép- és felsővezetőknek (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Rainer Ferenc terme; Szeged, Párizsi krt. 8-12.).

A motivációs elméletek után a résztvevők a motivációs kérdőívek gyakorlati használatát és kiértékelését sajátíthatják el. Majd a motiváló elismerés modelljeinek ismertetését követően egy újabb gyakorlati rész következik, ahol a résztvevők saját motivációs eszköztárának elemzéséhez és javításához nyújtanak segítséget a szakértők.

2015. október 21. Önismeret és stílus rendezvény Győrben (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza; Győr, Szent István út 10/a. Baross konferencia terem).

A stílustól és hajápolástól kiindulva, önismereti interaktív játékokon át a családi vállalkozások generációváltásáig szerteágazó programokkal találkozhatnak azok, akik részt vesznek a rendezvényen.

2015. október 21. A kkv-k piacra jutásának sajátosságai Ausztriában (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Szávay terem; Győr, Szent István út 10/a.).

Milyen alapokkal kell rendelkeznie egy KKV-nak, hogy érdemes legyen nekivágni egy ausztriai vállalkozásnak? Milyen speciális üzleti környezet és lehetőségek várják? Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy magyar vállalkozásnak Ausztriában? Mindezekre választ kaphatnak akik részt vesznek a rendezvényen.

2015. október 22. Odafigyelünk az igényére (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.).

Csoportos hiteltanács keretében tudhatnak meg mindent a kis- és közepes vállalkozások a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeiről. A különböző finanszírozási lehetőségek bemutatása közben lehetőség van a szakértők tanácsait kérni a vállalkozásokat érintő személyesebb kérdésekben is.