Október 22. és 25. között számos fesztivál kínál országszerte tartalmas időtöltést, ezekből gyűjtöttünk csokorba néhányat.

2015. október 22–25. Csabai Kolbászfesztivál (Békéscsaba, Városi Sportcsarnok).

A 19. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztivál, a város legnevezetesebb termékét középpontba állító gasztronómiai fesztivál. Hagyományos vidéki disznótoros, kolbásztöltés, vetélkedők, népzene és néptánc, külföldi és hazai előadók várják a négynapos rendezvényre a látogatókat. A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítása és Vására mellett a legkülönbözőbb borokat és pálinkákat is megkóstolhatják a vendégek.

2015. október 21–25. Womex (Budapest).

A Womex egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja és díjkiosztó ünnepség, ahol az új tehetségeknek is bemutatkozhatnak. A programsorozatnak a Müpa, a Bálna rendezvényközpont és az A38 hajó ad otthont.

2015. október 23–25. Szigligeti Süllőfesztivál (Szigliget).

Sétahajózás, íjászat, játékpark, Dotto kisvonat, kézműves vásár, folyamatos zenei programok és halételek csalogatják a fesztiválozni vágyókat Szigligetre.

2015. október 23–25. Darufesztivál (Hortobágy).

A Hortobágy emblematikus madarai a darvak, amelyek őszi vonulását tekinthetik meg több tervezet túra keretében az érdeklődők. A fesztivál gyermek- és családi programokkal, receptversennyel, kézműves és kirakodó vásárral várja nem csak a madarak szerelmeseit.

2015. október 23. Ingyenes nap a Terror Házában (Budapest).

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen lesznek látogathatóak a Terror Háza állandó és időszaki kiállításai. Folyamatosan vetítik angol és magyar nyelven a Játsszunk nyugodtan című dokumentumfilmet, amelynek középpontjában Puskás Ferenc élete és az 1956-os események állnak, és magyarázattal szolgál, miért kényszerült végül elhagyni Magyarországot.

2015. október 23–25. Natúrpark ízei gasztronómiai fesztivál és Orsolya napi vásár (Írottkő).

Érdemes ellátogatni Írottkőre a hétvégén, ahol nemzetiségi, horvát és német gasztronómiai bemutatón és főzőversenyen kóstolhatnak bele a vidék ízeibe a résztvevők. A kézműves kirakodóvásár mellett zene és tánc programokon is részt vehetnek az érdeklődők.