A hét konferenciái, workshopjai, rendezvényei, amelyek számot tarthatnak a magyar vállalkozók figyelmére.

2015. november 2. MKIK Szubszaharai Tagozat – alakuló ülés (1016 Budapest, Krisztina krt. 99., VII. emelet, Széchenyi terem)

A déli nyitás stratégiáját figyelembe véve kerül megalakításra a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szubszaharai Tagozata. A megalakulás elsődleges célja, hogy elősegítse a magyar vállalkozások szubszaharai országok piacán való sikeres megjelenését.

2015. november 2-4. Nulla Hulladék Konferencia (Közép-európai Egyetem Auditórium (1051 Budapest, Nádor u. 9.)

Nulla hulladék! Több mint a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, a cél az, hogy semmilyen hulladék ne keletkezzen. Hogyan? Felelős nyersanyag- és energiagazdálkodással és megelőzéssel. A rendezvényen hazai és nemzetközi előadók beszélnek a felelős hulladékgazdálkodásról, mutatják be gyakorlati példákon keresztül, hogyan valósíthatóak meg mindezek egy cégben.

„Nulla Hulladék?! Igen. Jövőkép, iránymutatás, amit követni kell ahhoz, hogy az élet fenntartható maradjon: csökkentenünk kell a keletkező hulladék mennyiségét.”

2015. november 3. Facebook-on a cégem – haladó képzés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lednitzky Péter terme (I. emelet) 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Van már cégének saját Facebook oldala? Amennyiben a válasza igen, és szeretné a legtöbbet kihozni belőle, a képzésen megtudhatja, hogyan érdemes igénybe venni ezt a kommunikációs csatornát úgy, hogy vállalkozása a legtöbbet profitálhasson belőle. Hogyan aktivizálhatja az oldal kedvelőit? Hogyan érdemes kommunikálnia? Mindezekre választ kaphat, ha részt vesz a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzésén.

2015. november 3-4. Könyvelők klubja – Esztergom (KEMKIK Székház, Esztergom, Deák Ferenc u. 14.)

A Könyvelők klubja soron következő találkozóján a veszteségelhatárolás időbeni értelmezése,  az  EGYKE és  EGYKESZ összehasonlítása, a felszámolás folyamata és ezen belül is a könyvelői feladatok, valamint egyéb aktuális témák kerülnek megvitatásra.

2015. november 4. Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás kedvezményéről és egyéb szakképzési tudnivalókról (Kamarai Székház, 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12., II. emeleti Rainer Ferenc terem)

Gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozások, szervezetek, szakképző és felsőoktatási intézmények és könyvelők figyelmébe ajánljuk tájékoztatónkat, ahol a tanulószerződésekről, együttműködési megállapodásokról, szakképzési hozzájárulás kedvezményéről tájékozódhatnak. Lászlóné Szép Györgyi bejegyezett igazságügyi adó- és könyvszakértő segítségével az év végi elszámolásokra is felkészülhetnek az érdeklődők.

2015. november 4. FACEBOOK-on a cégem – haladó képzés II. (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lednitzky Péter terme (I. emelet) 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Haladó Facebook képzést indít a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A képzés fő témája a sikeres Facebook hirdetések lesznek, de az oldal kedvelőinek aktiválására és ezen csatorna a vállalkozás más kommunikációs felületeivel való összehangolására is bevált módszereket, trükköket sajátíthatnak el a résztvevők.

2015. november 4. Felsőoktatási Társadalmi és Gazdasági Együttműködések Konferencia (Széchenyi István Egyetem, VIP Terem – Győr, Egyetem tér 1.)

A rendezvény témája a vállalatok és a felsőoktatási intézmények együttműködése a gyakorlatorientált képzésben. Az előadások során a különböző vállalatoknál működő jó gyakorlatok kerülnek bemutatásra, majd ezt követően kerekasztal beszélgetések keretein belül cserélhetnek véleményt a résztvevők.

2015. november 4. Határon átnyúló üzletfejlesztés – Fókuszban Románia (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza (4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A rendezvényen hallhatnak a romániai piacbővítésről és üzleti kapcsolatépítésről, a nemzetközi piaci megjelenés támogatásáról, projektmenedzsmentről és pályázati lehetőségekről, a romániai piac részletes bemutatásáról és a sikeres vállalkozási marketingről.

2015. november 4. TIGÁZ Zrt. tájékoztató fórum (Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (3300 Eger, Faiskola u. 15.)

A tervező- és kivitelező vállalkozások számára rendez fórumot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a TIGÁZ Zrt. amely célja az eljárásrend és az engedélyeztetési folyamatok bemutatása és lehetőség nyílik az előadókkal szakmai kérdések megvitatására is.

2015. november 4. Közel száz mestert avatnak (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Díszterme, Székesfehérvár, Szent István tér 9.)

A mesteravató ünnepség keretében közel száz mester veszi át mesteri címét. A mesterek autószerelő, cukrász, gépi forgácsoló, kereskedő, pincér, szakács és villanyszerelő szakmákban szerezték meg a szakmájuk csúcsát jelképező mesteri címet.

2015. november 5. Az Európai Kereskedelem Napja (Corinthia Hotel Budapest, Valetta I. terme, Budapest Erzsébet körút 43-49.)

„Az Európai Kereskedelem Napja” alkalmából rendezett szakmai találkozóra és az azt követő állófogadásra kerül sor a Corinthia Hotel Budapestben. A rendezvény programjának keretein belül szakmai előadások, sajtótájékoztatók, interjúk és állófogadás is kerülnek megtartásra.

2015. november 5. A TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 kiemelt uniós projekt záró konferenciája (Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.)

A rendezvényen bemutatásra kerülnek azok az eredmények, amelyekkel a projekt a duális képzés gyakorlati képzési feltételeinek javításához hozzájárult. Magyarország minden régiójából várnak előadókat, akik előadásaik keretében ismertetik az elért sikereket.

2015. november 5. Több bevétel, nyugodt cégvezető? (Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara székház 2. emeleti tanácsterem (Kaposvár, Anna u.6.)

Hogyan lesz több bevétele ugyanannyi ügyfélből? Mi kell ahhoz, hogy elmehessen két hétre kikapcsolódni úgy, hogy közben nem hívogatják kétségbeesetten munkatársak és ügyfelek? Hogyan segít ebben egy CRM bevezetés? Ilyen és ehhez hasonló érdekes témákat kerülnek megvitatásra a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén.

2015. november 5. Odafigyelünk az igényére (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdaság Ház, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeit mutatja be a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye, ahol csoportos hiteltanácsadáson vehetnek rész az érdeklődő vállalkozók, és a beszélgetés végén személyes kérdéseket is megvitathatják a szakértőkkel.

2015. november 5. Magyar-kínai gazdasági fórum és a Magyar-Kínai Tagozat éves közgyűlése (Hotel President Budapest, 1054 Budapest, Hold utca 3-5., Lobby terem)

A rendezvényen szó lesz a magyar-kínai kapcsolatok aktualitásairól, Kína üzleti környezetéről, a Kínába való szállítmányozás lehetőségeiről. A program végén bemutatják a Magyar-Kínai Tagozat tevékenységét, és megválasztják az új tisztségviselőket is.

2015. november 5. Vállalkozni a válság ideje alatt és azt követően?! Igen, lehet! (CSMKIK Székház, II. emelet, Rainer terem (Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Az esemény célja a pozitív példák bemutatása, a vállalkozói nehézségek leküzdéséről, a környezettudatosságról és a brandépítésről szóló előadásokon keresztül.

2015. november 5. Tájékoztató a számviteli törvényről Szentesen – Kft. ügyvezetők figyelmébe! A jegyzettőke emelésre megoldási lehetőségek (Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ- 6600 Szentes, Kossuth tér 1.)

Dr. Deák István, a Szegedi Tudományegyetem docense előadásából tájékozódhatnak a 2015-ös és 2016-os évek átfogó számviteli teendőiről és a vállalkozások működését érintő fontosabb törvényi változásokról.

2015. november 6. Martonvásárra megyünk: 2015. november 6. (Martonvásár, Polgármesteri Hivatal, Geróts terem 2462 Martonvásár, Budai u. 13.).

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályázatok, kedvező külső források címmel vállalkozásfejlesztési fórumokat tartunk a Martonvásáron az alábbi témakörökben:

EEN innovációs szolgáltatások. Aktuális GINOP és mezőgazdasági vállalkozói pályázatok. Széchenyi Kártya Program – Agrár Széchenyi Kártya. MNB Növekedési Hitelprogram, Versenyképességi hitel (Exim), Banki saját forrású hitelek. Mikor melyik forrásból finanszírozzuk hitelcélunkat? Banki tanácsok hitelkérelem benyújtása előtt.

2015. november 6. XIV. Kézműipari Tagozati Halászlé parti (Kristály étterem, Győr, Bartók Béla utca 9.)

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata szervezésében egy oldott, kötetlen beszélgetés keretében találkozhatnak a tagozat jelenlegi vagy leendő tagjai. Mert az igazán jó ötletek, terített abrosz mellett születnek.