A hét rendezvényei, konferenciái, workshopjai, amelyek számot tarthatnak a hazai vállalkozók figyelmére.

2015. december 7. Magyar-román turisztikai vállalkozók találkozója (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Sesztina Jenő terem, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája romániai együttműködő partnerével, a Technológia Transzfer Központtal (CENTI) üzletember-találkozót szervez magyar és román turisztikai vállalkozások számára.

2015. december 7. 2016. évi adótörvény-változásokról szóló szakmai tájékoztató (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

Vállalkozásokat, illetve a vállalkozások működését érintő 2016. évi adótörvény-változások legaktuálisabb kérdéseiről szóló szakmai tájékoztató napot tart a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2015. december 8. Add elő magad – A magával ragadó előadás titkai (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A workshop nagy újdonsága, hogy a történetmesélést állítja középpontba: „A történetmesélés varázslatos erejű eszköz, de még a rutinos előadóknak is számtalan félelmük és előítéletük van vele kapcsolatban. Ezeket a félelmeket és előítéleteket oldjuk fel, illetve cáfoljuk meg – segítve a vezetőket, hogy megtalálják, felépítsék és elmeséljék a saját történeteiket.” (Györffy Kinga)

2015. december 8. E-napló – Gyakorlati képzés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12., I. emeleti Lednitzky Péter terme)

A papír alapú építési naplót 2013. október 1-jétől az elektronikus építési napló váltotta fel, ezért Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kamarában működő Enterprise Europe Network iroda szervezésében 2013 augusztusa óta már több alkalommal került megrendezésre általános tájékoztató rendezvény és felhasználói szintű, 4 órás, számítógépes gyakorlati képzés.

2015. december 8. Adó 2016 (Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferencia terme, Szombathely, Honvéd tér 2.)

Az Adó 2016 című rendezvényen dr. Lázár József, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság Tájékoztatási Osztályának vezetője mutatja be az érdeklődőknek a sokrétű változásokat.

2015. december 8. Üzleti partnert keresek! (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy I. u. 36 04. sz oktatóterem)

Lehetséges, hogy valaki épp azt a terméket, szolgáltatást keresi külföldről, amivel a vállalkozásom foglakozik? Hogy találok rá? Mi lenne a legrövidebb út? Ki tud ebben segíteni? Ha az Ön cége is feltette már ezeket a kérdéseket, akkor van az Ön számára egy jó hírünk. Létezik egy mindenki számára ingyenesen elérhető, 63 ország 600 irodájának keres/kínál üzleti ajánlatait kezelő rendszer, amelyben kulcsszavas szűréssel megtalálhatja azt a nemzetközi partnert, aki pont azt keresi, amit Ön ajánl.

2015. december 9. Beszállítói konferencia 2015. (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Krisztina krt. 99.)

A konferencia közvetlen, személyes kapcsolatteremtési pontot kínál a legnagyobb magyarországi gyártó és kereskedő nagyvállalatokkal, akik megbízható beszállító partnereket keresnek. A beszállító cégek képviselői számára a legfontosabb nagyvállalatok beszerzői személyesen mondják el,  hogy milyen beszállítókat keresnek, hogyan épülnek fel a beszerzési folyamataik, milyen speciális igényeik vannak, továbbá tippeket adnak a legtipikusabb hibák elkerülésére.

2015. december 9. Fejlesztés és innováció az aktuális pályázatok tükrében (Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Kaposvár, Anna utca 06., 2. emeleti tanácsterem)

A pályázati felhívásokat elemző rendezvényen szó lesz a szellemi tulajdonról, a kutatás-fejlesztésről és az innovációról, valamint tájékoztató előadás részletesen kitér a Somogy megyei GINOP pályázatokra.

2015. december 9. Jogszabályváltozások a közúti fuvarozásban 2016. január 1-től (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Győr, Szent István utca 10/A.)

A 2016. január 1-től életbe lépő új jogszabályi környezet célja a logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének növelése. Erdei Péter, szolgáltatási igazgató, MKFE Szolgáltató Kft., előadásában részletesen bemutatja a változásokat.

2015. december 10. Új színek a HR-palettán (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A HR-szakemberek szervezeten belüli munkájának sikerességét nagy részben az információcsere hatékonysága határozza meg. A kommunikáció csatornái viszont folyamatosan változnak, a megosztandó információ mennyisége pedig egyre nő. A konferencián lehetőség nyílik a rutinmegoldások közé gyorsan beépíthető, friss tudás elsajátítására, legyen szó gyakornoki programokról, toborzásról vagy akár javadalmazásról.

2015. december 10. Média 2016 – Felfordulás! Megnyugvás? (Tesla Budapest, 1071 Budapest, Kazinczy utca 21/C)

A konferencián számos kerekasztal-beszélgetés keretében a médiapiac legbefolyásosabb döntéshozói és legmeghatározóbb szakemberei ütköztetik álláspontjukat különféle szakmai kérdésekben.

2015. december 10. Pénz, de honnan? (Lurdy Konferencia – és Rendezvényközpont, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Év végéig 133 uniós pályázatot 2700 milliárd forint keretösszegben írnak ki. Többségük  közvetve vagy közvetlenül érinti a kis- és középvállalatokat, önkormányzatokat, agrárvállalkozásokat. A jelentős fejlesztési forráslehetőségek többségében vissza nem térítendőek.  Más kedvezményes hitelforrások, finanszírozási lehetőségek is várnak a fejlesztési forrásokat keresőkre. A fejlesztésekhez jó projektek, hatékonyságot növelő, költségkímélő üzleti megoldások, megfelelő üzleti partnerek is kellenek.

2015. december 11. Kamarai gálaest a Győri Nemzeti Színházban! (Győri Nemzeti Színház, Győr, Czuczor Gergely u. 7.)

Richard Rodgers – Oscar Hammerstein: A muzsika hangja című musical főpróbáját tekinthetik meg, Szűcs Gábor rendezésében. A kamarai színházi gálaest megszervezésével a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara célja a Kisfaludy Alapítvány és a Győri Nemzeti Színház fiatal, tehetséges művészeinek anyagi, erkölcsi támogatása. 

2015. december 11. Információs nap: „2016. évi adóváltozások” (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, VII. emeleti konferenciaterem, Budapest, I. kerület, Krisztina krt. 99.)

Az információs nap keretében a 2016. évi adóváltozásokról tart tájékoztató előadást Dr. Juhász István, címzetes egyetemi docens, főiskolai tanár.