Elkészültek a 7,6 milliárd forintos hatvani csokoládégyár tervei. Októberben megkezdődik a kivitelezés is, egy évre rá pedig indulhat a gyártás első fázisa.

Rania Ghraoui, a Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt. kommunikációs igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy addig Csepelről látják el leendő üzleteiket, a szigeten már megkezdődött az átmeneti gyártás. Hatvanban 12 ezer négyzetméteren 540 új munkahelyet hoznak létre, de reményeik szerint 5-6 éven belül meg is duplázhatják ezt a létszámot.

A cégnél 200 éves recept alapján gyártják a csokoládékat és egyéb édességeket, a legszigorúbb titoktartási és biztonsági előírások mellett – mondta el a kommunikációs igazgató, aki azt is elárulta, hogy férjével együtt szír-magyar kettős állampolgárok, és Damaszkusz után Budapest a „második otthonuk”. Kijelentette, azért is Magyarországot választották befektetési célpontként, mert itt kedvezőek a pénzügyi és adózási feltételek.

Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külögyminiszter tavaly decemberben jelentette be, hogy a kormány 1,5 milliárd forinttal támogatja a beruházást