Az ADÓtraffipaxból kiderül, hol lesznek biztosan operatív ellenőrzések a 32. héten.

Észak-Budapest

Az Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai – tekintettel az idei Sziget Fesztivál rendezvénysorozatára – ellenőrzéseik során kiemelt figyelmet fordítanak a fesztiválon, valamint annak vonzáskörzetében működő vendéglátó-ipari, személyszállítási, kereskedelmi, illetve szolgáltató vállalkozások vizsgálatára. Az ellenőrzések kiterjednek a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre, valamint az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai augusztus 7. és 13. között Szigetváron, Szentlőrincen, Komlón és Mohács környékén, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket. Az ellenőrök vizsgálják a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát kiemelt figyelemmel a szezonális értékesítőkre (fagylalt, strandcikk, sportszer, szálláshely-szolgáltatás). A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Fejér megye

Augusztus 7. és 9. között nyugta-és számlaadást, foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják a Fehérvári Bornapokon és az Alba Regia Jazz Feszten

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. augusztus 7. és 9. között ellenőrzéseket végeznek a Székesfehérvár belvárosában, az I. Fehérvári Bornapokon és az Alba Regia Jazz Feszt-en kereskedőknél, vendéglátóknál. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • augusztus 7. hétfő: Gyöngyös, Csány
  • augusztus 8. kedd: Mátraszentimre
  • augusztus 9. szerda: Hatvan, Lőrinci
  • augusztus 10. csütörtök: Kisköre, Poroszló
  • augusztus 11. péntek: Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 32. héten fokozott ellenőrzéseket végeznek a Tisza-tó Heves megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei partszakaszain. Az ellenőrzések elsősorban a strandokon, szabad strandokon, kikötőkben lévő vendéglátó- és kereskedelmi egységeket, szolgáltatásnyújtó vállalkozásokat, szálláshely-szolgáltatókat érintik. Az akcióban az ellenőrök a bizonylatadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és a jövedéki termékekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • augusztus 7. hétfő: Balassagyarmat és környéke
  • augusztus 8. kedd: Salgótarján és környéke
  • augusztus 9. szerda: Szécsény és környéke
  • augusztus 10. csütörtök: Pásztó és környéke
  • augusztus 12. szombat: Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését. A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV folyamatosan frissülő listája az operatív ellenőrzésekről itt érhető el.