Humorizálással igyekeztek elütni egy kínos szituációt az orosz védelmi minisztériumban. Vlagyimir Putyin nem tudott beülni egy terepjáróba, erre kitépték a kocsi kilincsét.

Előfordul az ilyesmi – mosolygott Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, miután a világot bejárták a kínos felvételek. Az esetet poénkodással igyekezett elütni ő is, ahogy az incidens minisztériumi erős embere szintén.

Vlagyimir Putyinnak Szocsiban az uljanovi autógyár a hadseregnek fejlesztett járműveit mutatták be. Az egyik UAZ Patriot terepjááró annyira megtetszett az orosz államfőnek, hogy az anyós ülés felőli oldalon be akart szállni. Az ajtó azonban nem nyílt ki.

A védelemi minisztérium egyik tábornoka azonnal a segítségére sietett. Alekszandr Sevcsenko határozott mozdulattal ragadta meg a kilincset, amely a kezében maradt. Ekkor a nyitott ablakon át az ülésre hajította a kilincset, és kotorászott kicsit, hogy belülről nyissa ki az ajtót. Mikor ez sem jött össze, a hátsó ajtót tárta fel. Putyin azonban nem ült be, helyette jót mosolygott, és megdicsérte a tábornokot.

Sevcsenko később annyit mondott újságíróknak: nehogy ebből vonjanak le következtetést az orosz hadi technika állapotáról! Szerinte mindez csak azt példázza, hogy a hadseregben kiváló a fizikai felkészítés, ami alól a minisztériumban dolgozók sem kivételek.

Nem mellesleg azt is közölték, hogy a terepjáróra már visszakerült a kilincs.