Novemberben újra több mint egymillió utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren. Év végéig akár a 13 milliót is meghaladhatja a légi kikötő éves utasforgalma.

Ismét rekordot döntött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma, mivel november végéig 12 millió főnél is többen érkeztek és indultak a budapesti repülőtérről – írja a turizmus.com.

Tovább folytatódott a 14 százalékot is meghaladó utasforgalom-növekedés a budapesti repülőtéren, ennek köszönhetően novemberben 1 025 501 utas fordult meg a repülőtéren.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér történetében még sohasem fordult elő, hogy a novemberi forgalom elérte volna az egymillió utast.

Nagy valószínűséggel megjósolható, hogy idén a forgalom megközelíti vagy meg is haladhatja a 13 millió utast, jócskán meghaladva a tavalyi 11,4 millió fős rekordot.

A gyorsan növekvő utasforgalom igényeinek kielégítésére a Budapest Airport két éve elindította a BUD 2020 nevű, ötéves repülőtér fejlesztési programját 160 millió euró, 50 milliárd forint értékben.

Ennek részeként felújították az egyes futópályát, új és korszerűbb műszeres leszállító berendezést telepítettek. Rövidesen megnyílik a repülőtéri szálloda, jövőre pedig átadják a nem-schengeni forgalmat bonyolító B-oldali utasmoóót.