Történetének első élvonalbeli bajnokságát nyerte meg az angol Leicester City. Mindez 2 millió fontjába kerül a William Hill fogadóirodának.

Már egy héttel korábban is megnyerhette volna az első osztályú angol labdarúgó-bajnokságot a Leicester, de kicsit még borzolta a kedélyeket. Hétfő esete azonban véget ért a történet, illetve a Leicester számára csak most kezdődik igazán!

A második helyen álló Tottenham ugyanis a londoni rangadón csak 2-2-es döntetlent játszott a Chelsea pályáján, így a hátralévő két fordulóban már nem hozhatja be a Leicestert.

Mondani sem kell, egész Leicester a tévék előtt szurkolt hétfő este, persze a nagy „ellenségnek”, a Chelsea-nek szorítottak – sikeresen. Egyedül a Leicester sikeredzője, az olasz Claudio Ranieri nem látta a meccset, hírek szerint ugyanis éppen Olaszországból tartott repülővel Anglia felé. A tréner ugyanis hazaugrott, vacsorázott egy jót 94 éves édesanyjával.

A csapat a történelmi sikerével kedd reggel majdnem még a BBC hírfolyamának élére is ugrott, de aztán csupán a második helyen kötött ki. A szerkesztők fontosabbnak tartották, hogy a migráns kérdés és a török vízummentesség kérdését tálalják a topon.

A legnagyobb vesztes minden bizonnyal a William Hill fogadóiroda, amely számításai szerint összesen 2 millió fontot (800 millió forintot) bukott a bajnokon. Azon a bajnokon, amelynek játékosállománya mindössze 30 millió fontot ér, tizedannyit, mint a menő kluboké. A Leicester végső sikerét a William Hill a bajnoki rajt előtt 5000-szeres oddsal kínálta, és jó néhányan brahiból kockáztattak egy kis zsebpénzt. Erről részletesen itt olvashat.

És hogy a Leicester játékosain kívül kik voltak a legnagyobb nyertesek? Minden bizonnyal a pubok, ahol elképzelni sem tudjuk, hogy a reggelig tartó bulin hány hektoliter sört gurítottak le az örömittas szurkolók.