A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőt 2018 első negyedéves eredményei alapján két független nemzetközi szervezet – a Crunchbase és Dow Jones – Európában az első, nemzetközi szinten pedig a harmadik helyre sorolta a legaktívabb befektetők rangsorában.

A Hiventures 2017-es első évében  több mint 1000 beérkezett projekt került átvizsgálásra, amiből 131 pozitív befektetési döntés született 10,2 milliárd forint értékben.

A támogatásokból 6,1 milliárd forint Európai Uniós forrásból valósul meg.  Ez a volumen 46 inkubációs, 17 magvető és 11 növekedési életszakaszban lévő vállalkozás tőkeinjekcióját fedezi.  A szervezet ezzel több ügyletet tudhatott magáénak Magyarországon, mint tavaly az egész piac.

Az idei első negyedévben 190 projekt érkezett be a szervezethez, ebből 36 pozitív befektetési döntés született 2,6 milliárd forint értékben, amelynek fele Európa Uniós forrásból valósul majd meg. Ezek az eredmények és a befektetői aktivitás pedig már a nemzetközi élvonalba is feljuttatta a kockázati tőkealapot.  

A Dow Jones 125 éve a világ egyik legnagyobb és legrangosabb üzleti híreket és információkat szolgáltató vállalatának 2018 Q1-es eredmények alapján készített elemzésében a Hiventures 31 befektetésével a legaktívabb európai befektetők listáján az első helyen áll.

Ezzel olyan hatalmas szervezeteket előz meg, mint a Business Growth Fund vagy a Partech Ventures.