Az országban egyedülálló képzést indít október elején a Széchenyi Egyetem, amelybe bevonja a legtapasztaltabb hazai HR-vezetőket is.

Az egyetem oktatói mellett olyan vállalatok HR- szakemberei kapcsolódnak be, mint például a Takarékbank, Magyar Telekom, Libri és BMW − és ez a kör folyamatosan bővül. A képzésbe bekapcsolódik a Michigani Egyetem professzora, Dave Ulrich, akit az idei év legbefolyásosabb globális HR- vezetőjévé választottak. A hiánypótló, két féléves HR stratéga képzés szakmai programját a New Code Csoport állította össze.

„A HR-hez mindenki ért, mert csak emberekkel kell foglalkozni…”

Vajon valóban így van?

A Széchenyi Egyetem és a New Code Csoport idén ősszel induló HR stratéga továbbképzésén a szakma legmeghatározóbb gondolkodói osztják meg tudásukat a hallgatókkal úgy, hogy ezzel a tévhittel minél több vállalatnál le lehessen számolni. A HR- szakma szereplői között kevesen vannak olyanok, akik a mai, üzletvezérelt világban képesek a stratégiaalkotásra, így sok helyen a HR csak követi az eseményeket, ahelyett, hogy integrált része lenne a vállalati stratégiának. Az új képzés életre hívásával összeállt a tudomány, a versenytársak és a piac, mely eddig nem tapasztalt szakmai összefogást eredményezett.

Zsiska Zsófi, a képzés szakmai programfelelőse az előkészítéséről azt mondja: „Ez az országban egyedülálló továbbképzés az üzleti stratégiai szemléletet és rendszer szintű gondolkodást helyezi a középpontba: felkészíti a HR- vezetőket az üzleti életben betöltött kulcsfontosságú szerepükre, segít megszilárdítani vezetői hitelességüket és üzleti befolyásukat.”

A Széchenyi Egyetem stratégiai képzését vállalattól, iparágtól függetlenül annak a HR- szakembernek ajánlják, aki már több évet eltöltött a szakmában, vezető, vagy vezetői ambíciói vannak a szakterületen. A képzést péntekre és szombatra időzítette az egyetem, hogy a munkából se kelljen érdemben kimaradni. A hallgatók elsősorban a közepes és nagyvállalatok példáit ismerhetik meg az előadóktól, de a kisebb, ugyanakkor stratégiai gondolkodású cégek HR-esei is jól használható eszköztárat szerezhetnek ahhoz, hogy HR oldalról tudják támogatni az üzleti stratégia megvalósítását.

A HR-t stratégiai fontosságú, értékteremtő erőnek tekintő képzés egyedi és úttörő a magyar HR oktatásban. A szervezők már a tantárgyi tematika körvonalazásánál is több problémával szembesültek, például rögtön az elején azzal, hogy a képzési terv megalapozásához egy közös HR nyelvezetet kellett kialakítaniuk, mert rájöttek, hogy egy adott szakszó mást jelent az egyetemi, a HR és a nagyvállalati világban.

A több mint 30, különböző területen tapasztalatot szerzett oktató a két félév alatt sok hasonló problémának a megoldásába bevonja a hallgatókat.

További információ:

https://www.newcode.hu/egyetemi-kepzesek/hr-stratega