A közigazgatási, rendészeti és honvédelmi intézmények dolgozói részére indít új gazdasági-pénzügyi képzést az idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE) közösen.

A két intézmény együttműködési megállapodása értelmében a BGE a következő tanévben „Ludovika pénzügyi-számviteli alapképzési évfolyamot” indít, amelyre a közigazgatási, rendészeti és honvédelmi intézmények dolgozói közül ötven embert várnak. Az „államháztartási specializációt” is tartalmazó tananyag oktatásában, valamint a vizsgáztatásban az NKE oktatói is részt vesznek – írja közleményében az NKE.

A közszolgálati továbbképzési rendszer részeként megvalósuló képzés rugalmas időrendben történik, így munka mellett is végezhető majd. A  megállapodás arra is kitér, hogy a harmadiktól a hatodik félévig az NKE Ludovika Campusán tartják majd az oktatást. A sikeresen végző hallgatók számára a BGE oklevelet, az NKE továbbképzési minősítő okiratot állít ki. 

Az intézmények vezetői hétfőn írták alá az együttműködési megállapodást a pénzügyi-számviteli alapképzés indításáról. A közleményben idézték Patyi Andrást, az NKE rektorát, aki reményének adott hangot, hogy az együttműködés „egyszerre fogja szolgálni a két egyetem, a képzésben érdekelt közszolgálati szervek és maguknak a képzés résztvevőinek az igényeit és érdekeit”. Heidrich Balázs, a BGE rektora elmondta: egyetemüknek több évtizedes tapasztalata van a közigazgatási és államháztartási szakemberek képzésében. (MTI)