Januártól emeli kábeltévé előfizetési díjait a Magyar Telekom. A társaság az RTL-nek és a TV2-nek fizetendő programdíjat hárítja át ügyfeleire.

Idén még nem emeli tévé szolgáltatásának havidíját a Magyar Telekom, jövőre pedig az RTL Klub és a TV2 által szedhető programdíjnak csak egy részét fizetteti meg, januártól a határozott és határozatlan idejű szerződéssel rendelkező ügyfelek havidíja bruttó 290 forinttal emelkedik – közölte a társaság.

A vállalat felidézte, hogy a TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország július 1-től szedhet díjat műsoraiért. A Telekom a nyári jogszabályváltozás miatt keletkező többletdíjnak csak egy részét hárítja át ügyfeleire. Ez a változás nem érinti a Telekom 2016. november 2-tól bevezetett új Szuper Családi HD televíziós csomagjának árát.

A másik nagy kábelszolgáltató, a UPC két hónapja közölte, hogy – legkorábban szeptember végétől – havi 370 forinttal drágul – a nem hűségidős – előfizetések díja. Az RTL és  TV2 összességében 741 forintot kért, amelyet a tévékkel folytatott tárgyalások eredményeként a UPC-nek végül sikerült lealkudnia.