Szerdán indult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre. A jubileumi, 25. rendezvényt ünnepelve a szokásosnál hosszabb ideig, március 7. és 24. között várja a vendégeket országszerte 177 étterem.

A rendezvényre fix árú menüsorokkal, különleges fogásokkal és alapanyagokkal készülnek a részvevő éttermek. A top kategória 5.900 forinttól, a prémium kategória 7.900 forinttól, az exkluzív kategória 9.900 forinttól kínál 3 fogásos menüsorokat.

A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni szerdától.

Több mint egy évtizede, a DiningCity Országos Étterem Hét rendezvény indulásakor még csak 26 étterem vett részt a programban, tavaly ősszel már több mint 160 vendéglátóhely mutatta meg magát. A látogatottság az első eseményhez képest csaknem nyolcszorosára nőve, legutóbb már több mint harmincezres számot tett ki.

A résztvevő vendéglátóhelyek között megtalálhatók a legelismertebb éttermi rangsorok listás helyezettjei, így például Budapesten öt Michelin-ajánlással rendelkező étterem, vidéken pedig kettő: a Costes Downtown, a Flava Kitchen, a Hoppá Bisztró, a Mák Bisztró és a Spago by Wolfgang Puck, valamint a Lokal47 Kéthelyről és a Macok bisztró Egerből.

Az idei tavaszi kínálat a rendezvény hagyományainak megfelelően gazdag: az induló éttermek a magyar mellett az indiai, thai, japán, libanoni, grúz, mexikói, francia vagy az olasz konyhát is reprezentálják. A séfek nem feledkeznek meg a glutén- vagy laktózérzékeny, a szénhidrátot kerülő, vagy a vegán vendégekről sem – emelik ki a szervezők.

(Forrás: MTI)