A BKV egyes esetekben felmondja az M3-as metróvonalon található bérlőkkel kötött szerződést a vonal infrastruktúrájának felújítása miatt.

A BKV Zrt.-nek 55 bérleti szerződése van az M3 metróvonal mentén, az aluljárókban, illetve a peronokon lévő bérleményekre. Az M3-as vonal felújításakor és átalakításakor több bérlemény, illetve az annak alapjául szolgáló terület megszűnik, elbontják azokat. Ezért minden egyes érintett bérleti szerződést az abban lévő felmondási feltételek, valamint az adott bérlemény jövőbeni sorsa alapján megvizsgál a BKV, és szükség szerint felmond, illetve szüneteltet – írja a Világgazdaság.

A felújítás három ütemben történik majd. Az elsőben az északi és déli szakaszt, a második ütemben a középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszt építik át. Ezért mindig csak az adott szakaszt és az annak a területén lévő bérlemények egy részét zárják be. A Lehel téri állomáson, a galériaszinten megszűnik a teljes átjárhatóság az új légtechnikai berendezések telepítése miatt.

A teljes vonal összes üzletét nézve évente több mint kétszázmillió forint a bérleti díj, a BKV a lezárások során ennek az arányos részéről lesz kénytelen lemondani. A közlekedési vállalat a felújítás adta keretek között mindent elkövet, hogy a bérlői minél tovább működhessenek, a bezárásból eredő bevételkiesésük minél kisebb legyen – hangsúlyozta a társaság a lap szerint.