A magyar labdarúgó NB I-ben 2017-ben bajnoki címet nyerő fővárosi gárda hétfőn reggel hivatalosan is megerősítette, hogy tulajdonosváltás történt.

Amiről az elmúlt napokban mindenki beszélt, immár hivatalos, Goerge F. Hemingway nem a levegőbe beszélt, amikor a Honvéd eladásáról kérdezték. Hétfőn reggel a klub hivatalosan is megerősítette, hogy a Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. vásárolta meg a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét a Quinex Amerika LLC-től, a The Hemingway roup leányvállalatától – írja a sportfaktor.hu.

George F. Hemingway egy a tulajdonában álló, nevadai székhelyű befektető társasággal vásárolta meg az akkor még romokban heverő nagy múltú labdarugó klubot 2006-ban, majd két Magyar Kupa-győzelemhez, valamint egy bajnoki címhez segítette a gárdát, miközben felépítette a hazai utánpótlásképzés egyik legerősebb bástyáját, a Magyar Futball Akadémiát. Az új tulajdonosok célja az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett hogy a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmaradjon, a vételárat viszont a felek nem hozták nyilvánosságra.

„Örömmel tölt el, hogy a munkám eredményeként a Honvéd ismét a magyar labdarúgás egyik legstabilabb hátterű és legsikeresebb klubja lett, méltó régi hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is a magyar bajnoki címre vagy a kupagyőzelmekre vagyok, hanem hogy sikereinket jelentős részben a Magyar Futball Akadémián folyó kimagasló szakmai munkára, az ott képzett fiatal magyar játékosokra tudtuk alapozni” 

– mondta George F. Hemingway, a klub korábbi tulajdonosa.