Várhatóan még idén elindulhat a jegyek és bérletek elektronikus úton történő megvásárlása – közölte a Magyar Hírlappal Tarlós István főpolgármester, aki jövő szerdán írja alá Pintér Sándor belügyminiszterrel a fővárosi e-jegyrendszerrel kapcsolatos megállapodást.

Tarlós István elárulta, az a döntés született, hogy a budapesti e-jegyrendszer csatlakozik az országos hálózathoz és nagy előnye lesz az új kialakításnak az eredetihez képest, hogy kompatibilis lesz a MÁV rendszerével.

A főpolgármester leszögezte, a következő fontos lépés az, hogy a Nemzetközi Elektronikus Jegyszerndszer Platformja, azaz a NEJP fejlesztésébe is bekapcsolódik a főváros, ez a rendszer tudja majd egyebek mellett az e-személyiket is előállítani, a cél az, hogy ezzel is lehessen majd jegyeket és bérleteket vásárolni.

Erre nemcsak azért van szükség, mert elavult a papír alapú jegy, hanem mert a budapesti közlekedési hálózatban ötezer megálló van, háromszázötven közlekedési útvonal és napi négy és félmilliót meghaladó utazás – tette hozzá Tarlós István.