Lezárult a szakmai képzés digitális módszertanának egységesítése a Széchenyi 2020 programban. A projekt kiemelt célja a szakképzés és felnőttképzés munkaerőpiaci igényekhez illeszthetőségének biztosítása a digitális kompetenciafejlesztés, tanulás szempontjának hangsúlyosabb érvényre juttatásával.

A kiemelt projekthez az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. konzorciuma 1,66 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) valamint a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) forrásaiból.

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. a szakmai képzés digitális módszertanának egységesítését a szakképzési struktúra megújításának mentén végezte el. A projekttel megvalósult a szakképesítések szakmai és vizsgakövetelmények kompetencia-alapú megújítása, a végrehajtás módszertanának kidolgozása, a szakképesítések tartalmi és szakmai követelményeihez kapcsolódó módszertani javaslok kidolgozása.

A projekt támogatta a Digitális oktatási stratégia intézkedési terv céljait, szakmai támogatást nyújtott az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyes vonatkozó fejlesztéseihez, továbbá kialakították a Digitális szakképzési és felnőttképzési módszertani központot.

A projekt keretében kidolgozták a szakképzési életút, a szakmai képzettséget szerzettek nyomon követési rendszerének szabályozási és működési koncepcióját is – tájékoztatott az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

(Forrás: MTI)