A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közlése szerint a társaság közreműködésével az idén 14 cég jelent meg az egységes nemzeti standon az agráriparra, illetve a kapcsolódó ágazatokra fókuszáló AGRARIA kiállításon.

A társaság közleményében azt is elmondta, hogy a romániai Nemeszsukon tartott szakrendezvényen a magyar vállalkozások talajművelő eszközöket, növény- és talajtápláló készítményeket, valamint élelmiszeripari késztermékeket mutattak be.

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiai ágazat, a magyar agrárexport a 2010-ben mért 5,8 milliárd euróról több mint másfélszeresére nőtt, tavaly meghaladta a 8,6 milliárd eurót – emelte ki közleményében a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

Csík László, a társaság ügyvezetője pedig elmondta:

Románia 2018-ban a negyedik legfontosabb exportpiaca volt hazánknak, a román piacra irányuló magyar kivitel értéke pedig átlépte az 5,3 milliárd eurót. Ez egyértelmű fokmérője annak, hogy a kiváló minőségű magyar termékek, és a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások, innovatív megoldások iránt egyre jelentősebb kereslet mutatkozik

Végezetül pedig hozzátette, hogy bíznak abban, hogy partnereik az AGRARIA keretében újabb exportsikereket könyvelhetnek el, továbbá emlékeztetett, hogy a tavalyi rendezvénynek köszönhetően a magyar cégek több mint 130 millió forint konkrét exportlehetőséghez jutottak.

(NT)