A magyar munkavállalók értékelése szerint ismét a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató – közölte csütörtökön a Randstad Hungary.

Idén hatodik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat a Randstad Employer Brand Research 2019 felmérés eredményei alapján. A Mercedes Benz mögött második helyen végzett a LEGO, a dobogó harmadik fokán pedig az IBM áll. A legismertebb munkaadónak járó címet a Spar vehette át.

A szektorok versenyében az IT végzett az élen, azt követte az SSC (szolgáltató központok) és a telekommunikáció, ez azt mutatja meg, hogy a munkavállalók ebben a három szektorban helyezkednének el a legszívesebben.  

A munkahelyválasztást befolyásoló három legfontosabb tényező rangsora nem változott tavalyhoz képest: továbbra is a legfontosabb szempont a fizetés, a kellemes munkahelyi légkör csak másodlagos, és harmadik helyen áll a hosszútávú, biztos állás.

A fluktuációt tekintve a megkérdezett munkavállalók 23 százaléka váltott tavaly munkahelyet, legtöbbször a munkabérrel és karrierúttal összefüggő problémák vagy a remélt, jobb lehetőségek miatt.

(SZ)