A Szerencsejáték Zrt. becslése szerint tavaly a teljes árbevétel 44 százaléka származhatott sportfogadásból. A forgalom 2012 és 2015 között a két és félszeresére, közel 130 milliárd forintra nőtt.

2016-ban a labdarúgó-Európa-bajnokság hatására megnövekedett a kereslet a bukmékeri fogadások iránt, de a fogadópontok terjedése, az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztések is hozzájárulhattak a kedvező folyamathoz – írja a vg.hu.

A totó, a góltotó, a tippmix és a tippmix­pro játékokból álló termékpalettánál változatlanul a hagyományos, papíralapú játék a népszerűbb, de az online platform is lendületesen növekszik. A szelvények 22 százalékát már 2015-ben is az interneten töltötték ki a játékosok, ez az arány tavaly a 35 százalékot is elérhette. 

A földi értékesítésű tippmix bruttó árbevétele 2013-ban érte utol az ötös lottóét, ebben az évben indult el a tippmixpro online sportfogadási oldal. Utóbbi esetében az állami játékszervező szerint a játékosok aktivitásának fenntartásáért a játékosélményt fokozó fejlesztéseken van a hangsúly. Fokozatosan teret nyer az élő, meccs alatti fogadási lehetőség, amely a netes árbevétel több mint felét teszi ki.

Az Európa-bajnokságon kívül két kiemelkedő labdarúgó-mérkőzés volt tavaly: a Real Madrid–Atlético Madrid BL-döntőre 629 ezer fogadás érkezett, és 207 millió forint nyereményt fizettek ki. A Magyarország–Svájc vb-selejtezőre 703 ezren tették meg tétjeiket, és 391 millió forintot nyertek a szerencsések.