Digitális szolgáltató központot hoz létre a Photel-csoport Szekszárdon, a 130 új munkahelyet létrehozó, 946 millió forintos beruházáshoz a kormány 378 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Lakatos Zsolt, a Photel Zrt. vezérigazgatója (képünkön) sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy felgyorsult az internet világa, a vásárlói magatartás megváltozott. Szolgáltatásukkal az ügyfeleiket abban segítik, hogy sikeresebben tudják értékesíteni termékeiket az online térben. 

Horváth István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője megköszönte, hogy a kormány segíti a munkahelyteremtő beruházást. Szekszárd sokszínű, nyitott város, a 130 új munkahely a helyiek foglalkoztatási lehetőségét bővíti.

Tavaly a szolgáltató központ szektorból érkezett a második legtöbb beruházás az autóipar után. Magyarországon 90 nagyvállalat működtet szolgáltató központot, 40 ezer munkavállalónak adnak munkát. A befektetési ügynökség újabb 12 szolgáltató központ magyarországi beruházásáról tárgyal, amelyekben kétezer új munkahely jönne létre – tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (MTI)