Több mint 150 kiállító részvételével csütörtökön nyílik meg a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemle.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) népszerű felsőoktatási rendezvényére több mint 150 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat. Az esemény évente nagyjából 50 ezer fiatalt vonz.

Hangsúlyozták, hogy szinte az összes magyar felsőoktatási intézmény kínálatával megismerkedhetnek a szakkiállítás résztvevői, akik a karriertervezésben is számíthatnak segítségre. A magyar felsőoktatás szereplői képet adnak arról is, hogyan hasznosul a megszerzett diploma a munkaerőpiacon, milyen lehetőségeket kínál a fiataloknak a felsőoktatási intézmények és a vállalati partnerek között kialakított kapcsolatrendszer – írták. „A szervezők azt ígérik, számtalan érvvel alá tudják támasztani a fiataloknak: egyetemistának lenni menő” – emelték ki.

A szakkiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában rendezik meg, és online is megtekinthető csütörtöktől szombatig. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a kiállítás honlapján lehet.

(Forrás: MTI)