K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott hat olyan magyarországi cég, amelynek üzleti gyakorlata példaértékű lehet más vállalatok számára is.

Átadták az idén első alkalommal meghirdetett K&H családi vállalatok kiválósági díjat. Az elismerést három kategóriában összesen hat magyarországi családi vállalat kapta meg. „A K&H támogatási stratégiájának egyik fontos területe a vállalkozásösztönzés, amelybe 2015-től bevontunk a hazai családi vállalatokat is. Meglátásunk szerint a családi cégek nemcsak jelenleg képezik fontos részét a magyar gazdaságnak és társadalomnak, de a növekedés és a társadalmi értékek megőrzése szempontjából a jövőben a mainál is meghatározóbb szerepet fognak betölteni. A K&H családi vállalatok kiválósági díjjal azokat a cégeket tűntettük ki, amelyek üzleti gyakorlata példaértékű lehet más vállalatok, vagy akár kisebb vállalkozások számára is” – mondta el Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.

A pályázatok elbírálásánál a hattagú szakmai zsűri az adott kategóriában nyújtott kiemelkedő teljesítmény mellett a vállalat iparági jelentőségét, sikeres működését, a családi értékek továbbvitele iránti elkötelezettséget, valamint az egyedi ötletek, megoldások megvalósítását is értékelte. „Nagy öröm számunkra, hogy a vállalatok pozitívan reagáltak kezdeményezésünkre. A számos beérkezett pályamunka alapján azt látjuk, hogy a hazai családi vállalatok számára a sikeres vállalatirányítás mellett valóban fontos a családi értékek továbbadása, az előremutató, költségtakarékos tervezési és végrehajtási rendszer, a társadalom – ezen belül is főként a fiatal generáció – támogatása és a környezetbarát gondolkodás stratégiai szintre emelése” – mondta el a szakértő.

A „sikeres hosszú távú stratégia” kategóriában az Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékforgalmazó Kft. (Jász-Nagykun-Szolnok megye) és a Bábolna Sped Kft. (Komárom-Esztergom megye) kapott elismerést. A „családi értékek a vállalatvezetésben és sikeres generációváltás” kategóriában a BI-KA Logisztika Kft. (Jász-Nagykun-Szolnok megye) és a Mirelite Mirsa Zrt. (Pest megye) teljesítményét díjazták, míg az „elkötelezettség és felelősségvállalás a társadalom iránt” kategóriában a STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. (Vas megye) és a Trans-Sped Csoport Hajdú-Bihar megye) kapott elismerést.