A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, Budapest a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) útján gondoskodik a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása miatti szerelvénypótlásról.

A Főváros Közgyűlés 23 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot. A testület felkérte a főpolgármestert, hogy a BKV és a BKK vezérigazgatója útján gondoskodjon a 3-as metró felszíni pótlásáról a metróvonal infrastruktúra rekonstrukciójának kezdő időpontjáig, és a végrehajtás érdekében szükséges intézkedések haladéktalan megtételéről.

A járműpótlást a BKV a jelenlegi járműállománya forgalomszervezési átcsoportosításával, illetve a rendelkezésre álló beruházási források igénybevétele mellett járművásárlással és felújítással, továbbá a BKK a jelenleg már megkötött, érvényes és hatályos szolgáltatásbeszerzési szerződések opcióinak kihasználásával teszi meg.

A testület kimondta azt is, hogy a járműpótlás ne a korábbi közgyűlési határozaton alapuló, új szolgáltatás megrendelése útján valósuljon meg. A Fővárosi Közgyűlés ugyanakkor egyetértett azzal, hogy a BKK – az ajánlatkérői jogsértés hiányának megállapítása és a bírság eltörlése érdekében – kezdeményezzen jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottság pótlóbuszok tenderét megsemmisítő határozatával szemben. (MTI)