Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a Profit Square Business Kft.-nek, hogy bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen anélkül, hogy arra jogosult lenne. A jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrég egy sajtóközleményében már jelezte, hogy piacfelügyeleti eljárást indított a budapesti székhelyű Profit Square Business Kft. tevékenységének áttekintésére. A jegybank arra kiváncsi, hogy a társaság végez vagy végzett olyan – a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti – függő ügynöki tevékenységet, amelyre nincs engedélye.

Befektetővédelmi okokból a jegybank most közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta a Profit Square Businessnek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank – eddigi gyakorlatával összhangban – már 2016 tavaszán közzétette a befektetőknek szóló figyelmeztetését a Profit Square Businessre vonatkozóan is honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában.