Közel félmilliárd forintból, részben uniós támogatással bővíti kapacitását és korszerűsíti technológiájának informatikai hátterét hevesi beton-előregyártó üzemében a Grabarics Építőipari Kft.

A vasbeton-elemek gyártása mellett több hazai és egy német telephellyel rendelkező, generálkivitelezéssel, ingatlanfejlesztéssel, építőanyagok forgalmazásával és gépek bérbeadásával foglalkozó társaság közleménye szerint a fejlesztést követően hevesi üzemében évente 20 ezer köbméter vasbetontermék előállítására és 10 ezer tonna betonacél feldolgozására lesz képes.

Így az idén májusban indult és várhatóan egy év múlva záruló projekt eredményeként a hevesi termelőegységben készülő vasbetonelemek a vállalat saját igényeinek ellátása mellett külső megrendelések teljesítését is lehetővé teszik. A fejlesztés részeként kiépítik a hevesi gyártóbázis Ipar 4.0 előírásainak megfelelő korszerű informatikai hátterét, mely a gyártási folyamatok szenzoralapú elemzését lehetővé téve segíti a menedzsment munkáját.

Mindez a cég gyártókapacitása mellett növeli annak versenyképességét – hangsúlyozza a közlemény, mely szerint a teljes beruházás mintegy 470 millió forintba kerül, az összeg felét pedig a cég uniós támogatásból finanszírozza. A nyilvános cégadatok alapján a mintegy 160 munkavállalót foglalkoztató társaság  nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 10,5 milliárd, míg 2016-ban a 12,2 milliárd forintot. Üzemi eredménye ez idő alatt 185 millióról közel 300 millió forintra nőtt. (MTI)