Eddig csupán 380 rendelő csatlakozott az elektronikus egészségügyi rendszerhez. Januártól 9951 rendelőnek, illetve 26 kórháznak és poliklinikának kellene használnia az eHealth rendszert.

„A csatlakozás folyamatában van 236 kórház, poliklinika, szanatórium, gyógyfürdő és további egészségügyi létesítmény” – mondta az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) szóvivője, Soňa Valášiková.

Az állam jövőre indítja el élesben az e-egészségügyi rendszert. Valamennyi egészségügyi ellátást nyújtó intézmény köteles lesz az adatait a polgár elektronikus egészségügyi lapjában vezetni, jelenleg ennek próbaüzeme zajlik – írja a hirek.sk.

Tomáš Drucker egészségügyi miniszter úgy véli, a tervezett határidőig valószínűleg nem sikerül minden rendelőt csatlakoztatni. Az NCZI szerint ez a kórházakra nem vonatkozik majd.

Az eHealth bevezetésének időpontját már többször elhalasztották. A projekt jóvoltából elektronikus kommunikációra kerülhet sor az orvosok, a kórházak, a laboratóriumok és gyógyszertárak között, miáltal javulhat a gyógyszerek felírása is.