Vingardium Borliget, Országos Vadgasztronómiai Fesztivál, Hegyvidéki Sörfesztivál, Tatabánya – Bányásznap, Pozsonyi Piknik, Újbuda Jazz Fesztivál, Györöki Szüret, Budafoki Borfesztivál: ezeket ajánljuk szeptember első napjaira.

Szeptember 2-3. Vingardium Borliget (Budapest)

Borfesztivál az Erzsébetligetben! Bor, napsütés, koncertek, kikapcsolódás, piknik a fűben, gasztro csodák felfedezése.

Szeptember 3. X. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál (Soponya)

Főzőversenyen és koronglövész versenyen is kipróbálhatják magukat azok, akik kilátogatnak a X. Országos Vadgasztronómiai Fesztiválra.  A gyereksarokban állatbemutatók, erdei iskolai foglalkozások (VADEX és Pilisi Parkerdő) várják a kisebbeket, de részt vehetnek a Baranta hagyományőrző harcművészeti foglalkozáson, kipróbálhatják a lézeres lövészetet vagy a különböző kézműves foglalkozásokat. Megtekinthető lesz a vadászati múzeum, nagyvad és szárnyasvad bemutató kertje is A rendezvény fővédnökei: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Szeptember 2-4. Hegyvidéki Sörfesztivál (Budapest)

A fesztiválon cseh, ír, német sörkülönlegességeket és hazai kézműves sörkészítők termékeit kóstolhatják meg a látogatók. A szombati nap a német sörök és műsorok jegyében telik, vasárnap pedig az ír sörök és zenék kapnak hangsúlyt a rendezvényen.

Szeptember 2-4. Bányásznap (Tatabánya)

A TNT, a Neoton Família és Mága Zoltán is fellépnek a 66. Tatabányai Bányásznapon. A rendezvény ingyenes! Mindhárom napon kézműves- és kirakodóvásár, vendéglátás, széles sör- és borválaszték, különleges ételek és italok, vidámpark és gyermekprogramok várják a látogatókat a tavaly felújított Május 1. parkban.

Szeptember 2-4. Pozsonyi Piknik (Budapest)

Augusztus utolsó hétvégéjén számos kulturális és zenei programmal várnak mindenkit Újlipótváros szívében.

Szeptember 2-4. X. Újbuda Jazz Fesztivál (Budapest)

Az A38 Hajó és a MU Színház idén tizedszerre rendezi meg Budapest egyik legrangosabb nemzetközi zenei fesztiválját. A különleges jubileum különleges koncerteket hoz: eddig itthon még sosem látott/hallott nemzetközi zenei együttműködések és együttesek, a kortárs szabad improvizációs zene előadói.

Szeptember 3. Györöki Szüret és XIV. Halászléfőző Fesztivál (Balatongyörök)

A régi szüretek hangulatát idézi meg a vidám, jelmezes szüreti felvonulás maskarásokkal, fúvószenekarral, néptáncosokkal és az elmaradhatatlan boros lovas kocsival. A lelkes csapatok által elkészített ízletes halászlevek kóstolása után kirakodóvásár, folklór-és gyermekműsorok, operett-melódiák este pedig szüreti bál várja a vendégeket.

Szeptember 3-4. Budafoki Borfesztivál (Budapest)

Vörösök, fehérek, rozék – Pezsgő, gasztronómia – Hagyomány, minőségi zene – Családi- és gyermekprogramok – Napnyugta után indul a parti.