Friss bejegyzések az ADÓtraffipaxban: felkészülnek a baranyai vegyesboltosok, a gyulai fesztiválozók, az ónodi vásározók és a hevesi fagylaltozók.

Baranya: vegyesboltosok, vendéglátósok

A NAV Baranya megyei szakemberei június 7. és 10. között Magyarszéken, Mázán, Sásdon, Szászváron, Villányban, valamint a megyeszékhelyen végeznek helyszíni vizsgálatokat.

Magyarszéken és Sásdon a vegyesboltosok, valamint a vendéglátósok számíthatnak ellenőrzésekre, ahol a szakemberek az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Mázán és Szászváron különösen a mezőgazdasági, valamint a pékáru kereskedőknél ellenőrzik a hivatal munkatársai a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatást. Villányban a ruházati kiskereskedők, és a bortermelők számíthatnak a revizorok megjelenésére.

A NAV szakemberei ezen időszakban a megye valamennyi településén felkeresik a nagyobb rendezvényeket.

Gyulai Kézműves Sörfesztivál

2018. június 7. és 10. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Gyulán, a Kézműves Sörfesztiválon végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a nyugta-, számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával és az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Ónodi vásár

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. június 7-én az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Heves megye: cukrászdák, fagylaltozók

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júniusban fokozottan ellenőrzik a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Tovább is van

A (június 4-én kezdődött) 23. hétre „beharangozott” operatív ellenőrzésekről itt írtunk.