Nehezíti a közlekedést Komáromban a felnyitható híd felújítása, amely a Szlovákiát Magyarországgal összekötő tranzitútvonal egyik fontos eleme. A csaknem 50 éves híd felújítását június 1-jén kezdte meg a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC).

A kivitelező a versenypályázaton nyertes Strabag s.r.o. társaság. Az útburkolat javítása keretében kicserélik a speciális aszfaltréteget a vas szerelvénnyel együtt. Az eredeti terv szerint a karbantartási munkálatok nyolc hetet vettek volna igénybe, a város azonban már kérvényezte, hogy a kivitelező igyekezzen minél előbb befejezni a munkát – írja hirek.sk.

 „Ha az időjárás engedi, a javítással nagyjából egy hónapon belül végezhetnek” – tájékoztatott a város vezetősége. A munkálatok befejezését azért sürgetik, mert az Erzsébet-szigeten keresztül vezető elkerülő útvonalon torlódások nehezítik a közlekedést.

Az Erzsébet-szigeten keresztül vezető elkerülő út használatát a város vezetősége csak valóban indokolt esetben ajánlja. Azt tanácsolják, hogy az autósok Budapestre inkább Párkányon, Győrbe pedig Medvén keresztül kerüljenek.

A gyalogosok, a kerékpárosok és a motorkerékpárosok továbbra is átkelhetnek a hídon, utóbbiaknak azonban tolniuk kell a motorkerékpárt.

A komáromi felnyitható híd lezárása miatt ideiglenesen a Nagy soron, a Komáromi Központi Raktárban folyik a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik által szállított áru vámvizsgálata.