A Reuters értesülése szerint az OTP-hez kerülthet az AXA Bank jelzáloghitel portfóliója. A pénzintézetek nem kommentálták az információt.

Az OTP Bank tárgyalásokat folytat az AXA Bank Europe magyarországi jelzáloghitel portfóliójának átvételéről – jelentette pénteken pénzügyi forrásokra hivatkozva a Reuters. A megbeszélések állítólag már hónapok óta folynak, és mára végső szakaszukba érkeztek.

Az AXA nem kommentálta a hírt, csak annyit közölt, hogy „amennyiben jelentős változás következik be a banknál, akkor a magyar piac mellett elkötelezett felelősségteljes társaságként hivatalos tájékoztatást fog adni”. 

Az OTP szintén elzárkózott a hír kommentálásától, de közölte, hogy „a bank folyamatosan keresi az akvizíciós lehetőségeket”. Az OTP az MTI érdeklődésére is csak annyit közölt, minden lehetséges felvásárlási célpontot megvizsgálnak. 

A belgiumi székhelyű AXA Bank Europe, a francia AXA biztosító banküzlettel foglalkozó érdekeltsége. Az AXA Bank Europe Hungary 2014-ben 37,8 milliárd forint veszteséget könyvelt el.