A Magyar Bocuse d’Or Akadémia kiemelten fontos feladatának tekinti az utánpótlásnevelést. A commis jelöltek versenyét Lendvai Levente nyerte.

Az utánpótlás-verseny elsődleges célja, hogy a Bocuse d’Or Akadémia a korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, és segítőket találjon a Bocuse d’Or versenyfolyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis jelölteket adjon a magyar csapat számára – írja a Turizmus Online.

November 26-án a hat legjobb commis jelölt versenyzett egymással a Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján a Hungexpón. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyag-kosárból kellett dolgozniuk, két ételt készítettek. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk.

Az utánpótlásversenyt az Arany Kaviár konyhájából érkezett Lendvai Levente nyerte. Első étele egy lazactatár volt korianderrel, citrusokkal ízesítve, friss fűszerekkel, savanyított almával, és a hal bőréből készített morzsával. Második tányérja egy kacsa duó volt, karamellizált póréval, marinált almával és petrezselyemmártással.

Második helyen a soproni Erhardtból jött Kocsis Patrik, harmadik helyen pedig Csillag Richárd végzett a Kistücsökből.

A következő fontos állomás december 3. lesz, a Bocuse d’Or magyar selejtezője.