A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint az elektronikus jegyrendszer átalakításával módosítani kell a korábban tervezett metrókapuk számát és elhelyezkedését is.

A Világgazdaság a BKK-tól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írja: a beengedőkapuk használatával naprakész adatokat kaphatnak az utasforgalom alakulásáról, így hatékonyabbá válhat a közlekedés szervezése, de ehhez a tervezett kapuk számát és elhelyezését módosítani kell. A megállók műszaki sajátosságaira és állapotára figyelemmel helyszíni felülvizsgálat után a mérnökök már megtették a javaslatot a kapuk eredeti tervektől való elhelyezésére is.

A lap szerint a BKK a korábban bejelentett projektmódosítással nem a teljes rendszert, hanem egyes elemeit, illetve azok sorrendiségét és egymáshoz illeszkedését tervezi át. A javasolt módosítások elfogadásával a végső határidő nem kerül veszélybe, de betartásához “hatékony projektvezetés”, és feszítettebb munkavégzés, végrehajtás szükséges.

Nem változik a beruházás költsége sem, a Világgazdaság cikke szerint, de arról a lap nem kapott tájékoztatást, hogy eddig mekkora összeget használtak fel az 54,4 millió eurós hitelből, valamint a főváros által biztosított 4,3 milliárd forintos forrásból.