A Tata Consultancy Services (TCS) indiai szolgáltatóközpont 500 új munkavállalóval és ötezer négyzetméter új irodaterülettel bővíti kapacitását Budapesten.

A TCS irodaavatójának alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy India legnagyobb IT vállalatának magyarországi központjában 1800 magasan képzett közgazdász, informatikus és fejlesztő dolgozik, több mint 10 százalékuk valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatója. 

A Magyarország és India közötti kereskedelmi forgalom januárban megközelítette az 50 millió dollárt, amely 20 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A legtöbb indiai beruházás az autóiparba, az élelmiszeriparba és a víziparba érkezett az utóbbi időszakban. Az autóipar után a szolgáltatószektorba érkezik a legtöbb beruházás Magyarországon, 110 ilyen központ működik már az országban, 42 ezer, jól képzett, több nyelvet beszélő dolgozónak munkát adva – számolt be a tárcavezető.

Prabal Datta ügyvezető igazgató elmondta: folyamatosan alakítják ki az együttműködést az egyetemekkel, gyakornoki pozíciókat biztosítva, amelyek később munkahelyekké alakulhatnak. Felidézte, a TCS 15 éve jött Magyarországra, első Indián kívüli szolgáltató központját alapította meg Budapesten, az elmúlt néhány évben jelentősen növekedett a vállalat.     

A nyilvános cégadatok szerint a TCS Magyarország értékesítési nettó árbevétele a 2015. március 31-vel záródó pénzügyi évben 10,86 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 8,79 milliárd forint után. A vállalat adózott eredménye 308 millió forintra nőtt ugyanebben az időszakban az egy évvel azelőtti 124 millió forintról. (MTI)

Képünk illusztráció