A IX. Országos Étterem Hét rekordszámú vendéget vonzott október 12. és 18. között, 24 ezren foglaltak helyet egy jó ebédre vagy vacsorára.

Soha ilyen sokan nem foglaltak asztalt korábban az Országos Étterem Héten, mint most október közepén. A 24 ezer vendég nem csak megkóstolta a 3 fogásos menüajánlatot, hanem közülük 3300-an értékelték is a konyhát, a kiszolgálást, a hangulatot a DiningCity étteremajánló weboldalán.

A beérkezett értékelések alapján kihirdették a 2015. őszi Étterem Hét legjobb éttermeit, 4 kategóriában. A toplistánál csak azokat a véleményeket vették figyelembe, amelyek mögött valós asztalfoglalások voltak, az értékelések pont és darabszámát is számolták, illetve minden étterem esetében súlyozták az eredményeket. Így valóban a vendégek véleményét tükröző hiteles és 100 százalékig független éttermi toplista alakult ki.

Budapest / Pest megyei lista – TOP 10 étterem a 3.300 forintos kategóriában:

  1. Manna lounge & étterem
  2. VakVarjú étterem (ÚJLIPÓT)
  3. Budai Gesztenyés nagyvendéglő (Budakeszi)
  4. VakVarjú étterem (PEST)
  5. Eiffel Bistro & Bar
  6. VakVarjú vendéglő (BUDA)
  7. L.A. Bodegita étterem
  8. La-Guna étterem és mori sushi
  9. Café Astoria Restaurant
  10. Trattoria Mamma étterem

Budapest / Pest megyei lista – TOP 5 étterem a 4.900 forintos Prémium kategóriában:

  1. La Perle Noire Restaurant and Lounge
  2. Fire Churrascaria restaurant
  3. Fuji japán étterem
  4. Kárpátia étterem és söröző
  5. Vogue hajó-étterem

Országos lista – TOP 5 étterem a 3.300 Ft-os kategóriában:

  1. Zsolnay étterem és kávézó (Pécs)
  2. zip’s brewhouse (Miskolc)
  3. Malom étterem (Miskolc)
  4. Karolina Fűszerkertje étterem (Tihany)
  5. Bistorant restaurant winebar (Szeged)

Országos lista – TOP 3 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:

  1. Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)
  2. IKON étterem (Debrecen)
  3. Végállomás Bistorant (Miskolc)

A győzteseket a szervezők kérdezték meg.

Manna lounge & étterem – Csigaházi Balázs (üzletvezető): „Igyekeztünk idén ősszel is a maximumot nyújtani a minket választó vendégeknek, a várva várt eredmény pedig nem maradt el. 2015. nyarától új szemlélettel vágtunk bele a terveink és céljaink megvalósításába. Az Országos Étterem Hét remek alkalom éttermünk számára, hogy megismerjenek minket, bízunk benne, hogy ezeket a vendégeket a későbbiekben újra látjuk vacsorával egybekötött koncert estéken, Sunday Brunchon, egy családi vagy céges eseményen, akár egy esküvői vacsorán vagy a „csajos estéken”.

La Perle Noire Restaurant & Lounge – Szarvas Szilvia (tulajdonos): „Óriási öröm számunkra sorozatban negyedszer elnyerni az „Étterem Hét legjobb Prémium kategóriájú étterme” díját. Munkatársaimmal elhivatottak vagyunk a minőségi vendéglátás iránt, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy a modern gasztronómiára nyitott Vendégek nálunk megtapasztalhassák az aktuális kulináris újdonságokat. A La Perle Noire személyzete mindent megtesz a jövőben is azért, hogy a hozzánk betérő Vendégek minden alkalommal újdonságokkal találkozzanak és megtalálják azt a harmóniát, amire szükség van ahhoz, hogy egy étkezés élménnyé válhasson.”

Zsolnay étterem és kávézó (Pécs) – Teleky Zoltán (tulajdonos): „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a legfontosabb zsűri, a vendégek értékelései alapján egymás után harmadszor is a Zsolnay Étterem és Kávézó érdemelte ki kategóriájában a legjobb vidéki étterem címet! Nincs jobb érzés annál, mint amikor egy fáradságos munkát siker koronáz: rengeteget készültünk a DiningCity Országos Étterem Hétre és most felszabadult örömmel olvasgatjuk vendégeink elégedett visszajelzéseit.”

Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl) – Prisztóka Tibor & Kormos Andrea (tulajdonosok): „Megerősít hitünkben, hogy a természetes alapanyagok használata, a tradicionális ételkészítés, a természet őszinte színei, illata és ízei, valós értéket képviselnek, és értékes vendégkört vonzanak. Saját készítésű boraink is hozzájárultak ehhez a sikerhez, melyek ételeinkhez hasonlóan tradicionális módon készülnek. Az ételeink ízvilágába -szinte kivétel nélkül-, az elkészítésük során a receptúrában felhasznált  boraink is beépülnek. Örülünk az elvárásoknak, melyeknek igyekszünk minden ismétlődő alkalommal megfelelni.”

A szervezők a repetázásra is gondoltak, november 9. és 15. között megrendezik az Étterem Hét EXTRÁ-t. A vendégek által októberben megválasztott 15 győztes budapesti étteremben még egy alkalommal mindenkinek lehetősége lesz újra megkóstolni az Étterem Hét győztes, 3 fogásos menüsorait. Asztalt foglalni most is kizárólag az interneten át lehet.

Annak külön örülünk, hogy a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőt a vendégek ennyire jónak tartották. Mi is így voltunk vele, a vendéglő ételtesztjéről született KamaraOnline cikket itt olvashatják.