38. alkalommal szervezett a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt. Az idei téma a gasztronómia és a sör kapcsolata volt.
Az összetett versenyt a házigazda csapata nyerte, második helyen a Soproni SzC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma, harmadik Németországból a Staatliche Berufsschule Immenstadt lett – írja a turizmus.com.
A szakácsok versenyében a Soproni SzC bizonyult a legjobbnak, második a BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskola, harmadik a Budapesti Gazdasági Egyetem KVI Kara lett.
A cukrászok között az immenstadti diákok diadalmaskodtak, az ezüstérem a soproniaké, a bronz a Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájához került.
A pincérek versenyében a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Középiskolája és Szakközépiskolája, valamint a Gundelesek holtversenyben nyertek, másodikként a BGE hallgatói, harmadik helyen a kecskemétiek végeztek.