Január elején elindult a kutyatenyésztők és kutyavásárlók számára készült Wuuff.dog.

A magyar startup alapítója, Fagyal Sándor 15 éve dolgozik tenyésztőkkel és olyan családokkal, akik kutyát keresnek maguknak. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot szerzett arról, hogy a két csoport milyen nehézségekkel küzd.

A Wuuff ingyenes online felület, ahová nemcsak a kutyákat eladásra kínálók, hanem a vevők is regisztrálhatnak. Az alapvető különbség a már ismert hirdetői platformok és a Wuuff között, hogy a tenyésztők itt visszakövethetőek.

Azok a vevők, akik a Wuuff fizetési felületén vásároltak kutyát, automatikusan lehetőséget kapnak arra, hogy értékeljék az eladót. A Wuuff csapata segítséget nyújt a tenyésztőknek a kutyák online profiljának kialakításában, így az alapító reményei szerint „a leendő gazda egy helyen, könnyen áttekinthető formában talál meg minden fontos információt”.

Jelenleg 14 nagyon népszerű kutyafajtát sorolnak fel a honlapon, többek között az angol bulldogot, az angol cocker spánielt, a csivavát és a rövid szőrű magyar vizslát.

Az eladásra kínált kutyusok között 58 ajánlatot találtunk. A Lina névre hallgató Biewer Terrier például 180 ezer forintba kerül, míg a Pici nevű mopsz (a fotó illusztráció) 55 ezerért megvásárolható. (Kreatív Online/KamaraOnline)