SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál, Falusi disznóvágás, Krimijáték, Zúzmara Félmaraton, Jégvirágtól Borvirágig Fesztivál, Újévi disznóságok, Esküvő kiállítás: a hét programjaiból válogattunk.

Január 11-15. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál (Budapest)

Nyílt pályázati rendszerrel működő nemzetközi táncfesztivál, rövid koreográfiák nyitott szakmai fóruma. A fesztivál lehetőséget teremt az alkotóknak, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez.

Január 13-15. Falusi disznóvágás (Bodrogkisfalud)

Emlékezetes falusi disznóvágás Tokaj-Hegyalján. Péntek estétől vasárnapig tartó, igazi, hamisítatlan disznóvágás Bodrogkisfaludon. Minden örömével és feladatával együtt, szállással, ellátással. Aki már csinálta jönni akar, aki még nem, annak ki kell próbálni.

Január 14. Krimijáték (Budapest)

A program során a tárlatvezetés során elhangzottak és a látottak segítségével egy feladatlap kérdéseire kell a helyes választ megadni. A játék helyszíne: Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5). A program időtartama maximum 1,5 óra. A részvételi díj 500 forint, melyet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványának támogatására fordítanak.

Január 14. 2. Zúzmara Félmaraton (Budapest)

2016 januárjában rendezték meg először ezt a futóversenyt, amelyen akkor közel 2500 résztvevő futott. A Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált a Hungexpo területén és a Kincsem Park lóversenypályáján rendezik meg. 2017-ben a félmaratoni távon kívül, amely a Félmaratonmánia második téli állomása is egyben, az 5 és 10 kilométer is választható lesz!

Január 14. Jégvirágtól Borvirágig Fesztivál (Monor)

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. A helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik.

Január 14. IV. Újévi disznóságok (Zalaegerszeg)

Zalaegerszegen egy jó kis disznóvágással indítják az évet. 2017. január 14-én igazi forralt boros, házi pálinkás disznóvágásra várnak mindenkit szeretettel, a jó hangulatról cigányzene gondoskodik, a résztvevők éhségét frissen sült hurka és kolbász csillapítja majd.

Január 14-15. Esküvő kiállítás (Székesfehérvár)

A szervezők egy helyszínre gyűjtötték azokat a kiállítókat, akik egész évben azon dolgoznak, hogy színvonalas szolgáltatásaikkal tökéletessé tegyék az esküvőre készülő párok számára a nagy nap minden apró részletét.