A Ceres Pharma NV belga gyógyszeripari vállalat felvásárolja a magyar VitaPlus Kft. és Innopharm Kft. élelmiszer- és gyógyszergyártó, forgalmazó vállalatokat, a vételár nem nyilvános.

A VitaPlus csoporthoz tartozó magyar vállalatok, a VitaPlus és az Innopharm márkázott étrend-kiegészítők és orvostechnikai eszközök fejlesztésében és forgalmazásában tevékenykednek Magyarországon és külföldön.

Mario Debel, a Ceres Pharma vezérigazgatója a közleményben kiemelte, az akvizíció tökéletesen illeszkedik a Ceres Pharma stratégiájába, a VitaPlus csoport felvásárlása megerősíti pozíciójukat Magyarországon, és bővíti export üzletágukat.

A tájékoztatás szerint a VitaPlus összes alkalmazottja pozíciójában marad. A Ceumed, a Ceres Pharma magyarországi leányvállalata beépül a VitaPlusba.

Ottó Judit Erika, a VitaPlus Kft. ügyvezetője a közleményben úgy nyilatkozott: vállalatuk egy dinamikus és gyorsan növekvő nemzetközi csoport tagjává válik, együtt erősebbek lesznek, hogy megvalósíthassák növekedési tervüket Magyarországon és a nemzetközi piacon is.

A Ceres Pharma belga székhelyű gyógyszeripari vállalat, amelyet 2017-ben alapított Mario Debel és az Alychlo. A céget 2021-ben vásárolta meg a Naxicap Partners. A Naxicap, valamint az alapító és vezérigazgató, Mario Debel célja, hogy saját termékportfóliójának fejlesztése, valamint felvásárlások révén növelje a Ceres Pharmát.

A Ceres Pharma gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, biocid szerek, kozmetikumok, minőségi étrend-kiegészítők és gyógyszerkészítmények fejlesztésében és forgalmazásában tevékenykedik a Benelux államokban, Olaszországban, valamint Közép- és Kelet-Európában. Éves forgalma 150 millió euró.

A Naxicap Partners Franciaország egyik vezető magántőke-társaságaként a Naxicap Partners – a Natixis Investment Managers társvállalata – 5 milliárd eurós vagyont kezel.

Nyilvánosan elérhető céladatok szerint a VitaPlus Kft. 2022-ben 3,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 2,4 milliárd forint után, a cég adózott eredménye tavaly 643 millió forintot tett ki az egy évvel korábbi 479 millió forinttal szemben.

Az Innopharm Kft. értékesítési nettó árbevétele 2022-ben 1,4 milliárd forint, 2021-ben 1,1 milliárd forint volt, adózott eredménye tavaly 164 millió, előző évben 103 millió forint körül alakult.

(Forrás: MTI)