Lezárult a magyar irodapiac egyik legjelentősebb tranzakciója: a CA Immo 175 millió EURO értékben megvásárolta az összesen 70 400 négyzetméter területű Millennium Towers irodaingatlanokat. Az irodakomplexum közel 100 százalékos bérbeadottsággal rendelkezik.

Lezárult a központi elhelyezkedésű, 70 400 alapterületű irodakomplexum, a Millennium Towers adásvételi tranzakciója, amelynek értelmében a Duna parton fekvő irodaházak 175 millió Euró értékben tulajdonost cseréltek. Az eladók a TriGránit és a Heitmann egyik leányvállalata, a vevő pedig a CA Immo. A Millennium Towers bérleti díj bevétele éves szinten 12 millió Euró, az épületek szinte teljesen ki vannak adva, minimális a bérelhető terület.

Ezzel a tranzakcióval a CA IMMO tovább erősíti jelenlétét Magyarországon, ahol a cégcsoport,  Németország és Ausztria után a legnagyobb portfólióval rendelkezik. A CA Immo magyarországi portfóliója a Millennium tranzakció következtében 273 400 négyzetmétere nőtt, amelynek hozzávetőleges értéke 490 millió EUR Az adásvétel saját finanszírozással történt, vevői oldalról a CA Immo-t a CHSH ügyvédi iroda képviselte.

A Millenium Towers a IX. kerületben, közvetlenül a Duna partján található, a budai hegyekre és a Dunára táruló páratlan panoráma, az épületeket körülvevő parkok és a gazdag szolgáltatáskínálat teszik egyedülállóvá és kivételesen vonzóvá ezt a városrészt.

Az irodakomplexum 4 épületből áll; Tower I., Tower II., Tower III. és Tower H a K&H Bankszékház bérleményi épülete, amelyek összesen 70.400 négyzetmétert tesznek ki. Az irodaházakhoz tartozik még 1200 parkolóhely. A LEED Gold minősítéssel rendelkező városközpontot 2006 és 2008 között építették.

Az épületek földszintjén összesen 4000 négyzetméternyi kereskedelmi üzlethelyiség található. Olyan neves, nemzetközi bérlőkkel büszkélkedhetnek, mint a Morgan Stanley, Vodafone és a Lexmark. A bérleti szerződések többsége 4 évnél hosszabb időre szól.

„A budapesti irodapiac az egyik legfontosabb piaca a CA IMMO csoportnak. Úgy véljük, hogy ez a megfelelő időpont ahhoz, hogy erősítsük itt a piaci pozíciónkat és hosszútávú befektetésben gondolkodjunk. Az akvizíciónak köszönhetően megerősítjük és stabilizáljuk a 92 százalékos telítettséggel működő irodaportfoliónkat Budapesten” – hangsúlyozta Frank Nickel, a CA Immo elnök-vezérigazgatója.