A Samsung Electronics szeptember 19-én Magyarországon is elindította a Samsung Galaxy Note7 készülékcsere programot, amelynek keretében a felhasználók a meglévő Note7 készüléküket újra cserélhetik.

A Galaxy Note7 készülékcsere program azt követően indult el, hogy szeptember 2-án a gyártó azonnali hatállyal leállította a Note7 készülékek gyártását és forgalmazását, miután egy vizsgálat során egyedi akkumulátorhibát tárt fel.

A kezdeti vizsgálatokat követően a Samsung mindent megtett azért, hogy biztosítsa a legmagasabb gyártási minőséget. Az alapos vizsgálatok eredményeképp az új Galaxy Note7 készülékekben – amelyek a csereprogramban résztvevő ügyfelek számára ehéttől állnak rendelkezésre Magyarországon – a Samsung teljesen kiküszöbölte az akkumulátor hibát.

Habár eddig csak kisszámú esetről érkezett bejelentés, a felhasználók biztonsága elsődleges a Samsung számára. A Note7 készülékcsere programmal párhuzamosan a Samsung új kiegészítő lépéseket is bevezet, hogy védje a felhasználók biztonságát és arra ösztönözze őket, hogy a lehető leghamarabb cseréljék ki a Note7 készüléküket.

A Samsung új szoftvert fejlesztett az összes előrendelt Note7 készülékhez Európában, amely 60 százalékban korlátozza az akkumulátor tölthetőségét. Ez a szoftver ezen a héten válik elérhetővé a jelenlegi felhasználók számára, a pontos időpont az egyes piacokon változhat. Azzal, hogy a Samsung proaktívan korlátozza a Note7 készülékek akkumulátorának maximális tölthetőségét, egyrészt csökkenti a balesetek előfordulásának esélyét, másrészt megerősíti azt az üzenetet a felhasználók felé, hogy mihamarabb cseréljék le a jelenlegi Note7 készüléküket.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil divíziójának vezetője elmondta: Elnézést kérünk a Note7 tulajdonosoktól, amiért nem sikerült a Samsungtól megszokott kiváló minőséget nyújtanunk. Biztosak vagyunk abban, hogy új Note7 készülékükkel felhasználóinknak a lehető legmagasabb minőségű okostelefon-élményben lesz részük.”