Év végéig több tízezer gyermek részesülhet digitális képzésben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület és a Microsoft Magyarország jóvoltából.

A gyerekek megismerkedhetnek a biztonságosabb internetezés alapszabályaival, majd elsajátíthatják a programozás alapjait – írja a Computerworld.

A Microsoft „Digital Skills for Youth” nemzetközi program CashGrant pályázatán idén először nyert magyarországi civil szervezet. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 24 millió forintot nyert magyar gyerekek digitális készségeinek fejlesztésére, azon belül is a biztonságosabb internethasználat oktatására.

Év végéig olyan közös programokat terveznek, amelyeken a legfiatalabb korosztálynál az alapvető biztonsági óvintézkedések készségszintű megtanítása a cél.

A nagyobbaknál már olyan témák is előkerülnek, mint a mesterséges intelligencia fejlődése által felvetett etikai kérdések.

A program a Microsoft Magyarország fiatalok oktatását támogató tevékenységének csupán egyik ága. A cég az elmúlt tanévben több mint ezer diáknak tartott oktatást a biztonságos internethasználatról.

A Microsoft önkéntes szakemberei és a Microsoft Student Partner programban részt vevő egyetemi hallgatók beszélgettek általános és középiskolás tanulókkal a felmerülő veszélyekről, és arról, hogyan védekezhetnek ellenük.