A dolgok internete számos ágazatot felforgat a közmű-szolgáltatásoktól kezdve a kiskereskedelemig.

Egyre tisztábban látszik, milyen hatást gyakorol a dolgok internete (IoT) az üzleti folyamatokra és az üzleti modellekre. Az okosvárosok vezetői például igyekeznek átfogó képet alkotni az IoT-ben rejlő lehetőségekről – írja a Computerworld.

Houstonban évente 56 ezer köbméter víz, a teljes városi vízkincs 15 százaléka szivárgott el a vízvezetékekből mindaddig, amíg a hibák felderítése és a víznyomás jobb szabályozása érdekében érzékelőket és új szivattyúvezérlő rendszereket nem telepítettek.

A svéd Aerocrine az asztma diagnosztizálásában és kezelésében alkalmazott eszközöket gyárt. Újabban a Microsoft Azure felhőszolgáltatásán keresztül gyűjtik be az inhaláló készülékek által rögzített adatokat, hogy azokat elemezve optimalizálhassák az értékesítést.

A kék címkés Johnnie Walker whisky gyártója, a Diaego egy ideje vékonyfilm-technológiával készült okoscímkét helyez el a csomagoláson, hogy személyre szóló üzenetet tudjon küldeni azon vevőinek, akik NFC-képességekkel felruházott okostelefonjukkal a bolt polcai előtt állva olvassák le a címkéket.