Sajtüzletével Gianni Annoni étteremtulajdonos is csatlakozott november 30-tól a a Hold utcai Belvárosi Piac gasztronómiai elit csapatához.

Kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatók, ez a Via Lattea magyarországi első referenciaüzlete – mondta el Gianni a Turizmus online tudósítása szerint.

Az olasz-magyar tejtermék-manufaktúrát a 35 éve sajtmesterként dolgozó Carlo Piccoli irányítja. A Nógrád megyei Szente községben működő Maszlik Családi Gazdaság szállítja a tejet, ebből készülnek az olasz ízvilágú mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék.

A sajtlaboratóriumban olyan különlgességek is készülnek, mint a bivalysajt vagy a háromféle tejből (bivaly, kecske, tehén) készülő kemény sajtfélék, vagy a szarvasgombás lágy sajt. A tejföl alapanyagát Nyíregyházáról szerzik be.

„Aki az olasz gasztronómiát szereti, rossz ember nem lehet” – szögezte le az immár sajtbizniszben is részt vállaló olasz gasztro-üzletember.