Ünnepélyes gálaműsor keretében kilencedik alkalommal adták át a Regionális Prima Díjakat. A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete és a Prima Primissima Alapítvány jóvoltából az idén is hat kiválóság kapta meg Budapest és Pest megye területéről az elismerést, valamint két különdíj is gazdára talált.

A díjátadó megnyitóján Marjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen rendezvény az összefogásról szól és a köszönetről. A vállalkozók összefognak, hogy a kiválóságokat meg tudják jutalmazni és megköszönik, hogy olyat alkottak és alkotnak a világnak, melyek szebbé és élhetőbbé teszik mindennapjainkat.

A díjátadó részt vett dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, miniszteri biztos.

  • magyar színház- és filmművészet kategóriában András Ferenc filmrendező, forgatókönyv író,
  • magyar tudomány kategóriában Prof. Dr. Berkes István orvos,
  • magyar zeneművészet kategóriában Szalóki Ági énekes,
  • magyar építészet, építőművészet kategóriában Nagy Csaba építész,
  • magyar sport kategóriában Dr. Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó,
  • magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Duna Művészegyüttes

részesült a regionális prima díjban és a vele járó 1-1 millió forintos elismerésben.

A különdíjakat magyar sport kategóriában Szabó Krisztián rallycross versenyző, magyar sajtó kategóriában pedig Tarnóczi Orsolya újságíró vehette át.

Elismerésben részesült 11 budapesti és Pest megyei vállalkozó is. A Regionális Év Vállalkozója kitüntetést vehette át Gáthy Barnabás, Lukács József, Karácsony László, Kiss-Torma Csaba, Szelényi Renáta, Gulyás József, Stock Sándor, Székely Klaudia, Hercsel Erik, Osadcow Gergely, Balázs Ferenc.