2018. december 1. szombat, 16:16
Több mint háromezer versenyzőből az előkelő második helyet sikerült elérnie egy magyar résztvevőnek a 24 órás nemzetközi IT versenyen Varsóban.

A HackYeach IT egy olyan nemzetközi verseny, ahol a lengyel állami szervezetek és vállalatok által felvetett kihívásokra adtak választ a versenyzők. A megmérettetést második lakalommal szervezték meg. A programozók 17 különböző problémára kerestek megoldást többek között az egészségügy, a pénzügy, az oktatás, a kiberbiztonság területén.

A magyar csapatok közül három jutott el odáig az előzsűrizést követően, hogy prezentálhassa ötletét. Tősér Máté olyan, blockchain technológiára épülő megoldást fejlesztett, amely a kiírók által megadott feltételeknek megfelelően kezeli a tranzakciós adatbázist és biztosítja annak védelmét, ezzel megszerezte a megosztott második helyet a versenyen.

A HackYeah szervezőinek célja, hogy nem csupán Európa, hanem a világ legnagyobb hackathonjává tegyék a rendezvényt.

A mintegy 5,5 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló, a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődését támogató, startupok külpiacra jutását elősegítő INPUT Program szervezésében az idei HackYeah versenyen 46 magyar programozó és leendő programozó vett részt.

(SZ)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja