Több mint háromezer versenyzőből az előkelő második helyet sikerült elérnie egy magyar résztvevőnek a 24 órás nemzetközi IT versenyen Varsóban.

A HackYeach IT egy olyan nemzetközi verseny, ahol a lengyel állami szervezetek és vállalatok által felvetett kihívásokra adtak választ a versenyzők. A megmérettetést második lakalommal szervezték meg. A programozók 17 különböző problémára kerestek megoldást többek között az egészségügy, a pénzügy, az oktatás, a kiberbiztonság területén.

A magyar csapatok közül három jutott el odáig az előzsűrizést követően, hogy prezentálhassa ötletét. Tősér Máté olyan, blockchain technológiára épülő megoldást fejlesztett, amely a kiírók által megadott feltételeknek megfelelően kezeli a tranzakciós adatbázist és biztosítja annak védelmét, ezzel megszerezte a megosztott második helyet a versenyen.

A HackYeah szervezőinek célja, hogy nem csupán Európa, hanem a világ legnagyobb hackathonjává tegyék a rendezvényt.

A mintegy 5,5 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló, a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődését támogató, startupok külpiacra jutását elősegítő INPUT Program szervezésében az idei HackYeah versenyen 46 magyar programozó és leendő programozó vett részt.

(SZ)