A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ipari tagozatának küldöttgyűlése egyhangúan Zsabka Zsoltot választotta meg a tagozat új elnökévé.

Csoltó Gábor, a BKIK – egyben az ülés levezető – elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a napirendi pontokat: elsőként a tagozat új elnökének személyéről, majd a tagozat által javasolt, a BKIK küldöttgyűlése által megválasztandó BKIK alelnök személyéről. Csoltó Gábor ismertette a választhatósági jogosultság feltételeit, majd a szavazás menetét – derül ki a bkik.hu beszámolójából.

Mivel az ipari tagozat elnöki posztjára előzetes jelölés nem történt, így a tagok helyszíni jelöléssel tehettek javaslatot az új elnök személyére. Koji László, a BKIK általános alelnöke Zsabka Zsoltot, a Diagramma cégcsoport tulajdonosát és vezérigazgatóját javasolta az elnöki pozícióra, aki elfogadta a jelölést. Egyéb jelölés nem történt, a küldöttek egyhangúan, 17 igen szavazattal, 0 nemmel és 0 tartózkodással szavazták meg Zsabka Zsoltot az ipari tagozat új elnökének.

Zsabka Zsolt megválasztását követően a küldöttek előtt Csoltó Gábornak mondott köszönetet azért, hogy ilyen jól működő, összetartó és egységes ipari tagozatot hozott létre. Nem feledkezett meg Dr. Vadász Györgyről sem, aki bevezette őt a kamarai világba. Zsabka első elnöki beszédét azzal zárta, hogy vállat vállnak vetve fognak azért küzdeni, hogy a BKIK ipari tagozata megérdemelt helyére kerüljön a budapesti vállalkozások szemében.

“Az eddig megkezdett munkát visszük tovább és továbbra is szorosan az elnökséggel együttműködve fogjuk vezetni az ipari tagozatot. Új elnökként az egyik legfontosabb feladatomnak a fiatalítást tartom, ebből a megfontolásból létrehozunk egy mentorprogramot, hogy a hozzám hasonló fiataloknak segítséget tudjunk nyújtani, továbbá el fogunk látogatni a főváros tulajdonában álló nagyvállalkozásokhoz, hogy vállalkozásainknak segítsünk kapcsolatba kerülni velük” – nyilatkozta a bkik.hu-nak Zsabka Zsolt.

Második naprendi pontként Nagy Eleket 15 igen szavazattal és 2 tartózkodással szavazták meg javasolt személynek a BKIK alelnöki posztjára.